用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 university of warwick
go

university of warwick [複製鏈接]

請問 warwick 嘅 business program 好嗎?
   1    0    0    0

Rachethew 發表於 16-11-3 16:10
請問 warwick 嘅 business program 好嗎?

warwick u 好勁吓,識人係嗰度畢業,係幾叻仔

emmafish 發表於 16-11-3 17:05
warwick u 好勁吓,識人係嗰度畢業,係幾叻仔
請問讀乜野科? 仔仔剛收到 conditional offer, 考慮中

Rachethew 發表於 16-11-3 18:18
請問讀乜野科? 仔仔剛收到 conditional offer, 考慮中

讀 engineering

warwick u 的商科幾出名,位置亦頗理想,去heathrow算方便,出coventry亦快,當然是否接受offer要比較其他有OFFER的學校,同埋你想去倫敦或其他地區讀。

skIII 發表於 16-11-3 21:32
warwick u 的商科幾出名,位置亦頗理想,去heathrow算方便,出coventry亦快,當然是否接受offer要比較其他 ...
thanks! 暫時只有 warwick 出左 offer, 其他的仍在等待中如 UCL 跟 warwick, 是否 UCL 較好 (同是 business management)?

我仔也已收到Warwick Economics offer
Discuz!

回覆 Rachethew 的帖子

恭喜晒!!
warwick 係最早俾offer 的, 現在不需太急決定, 可等埋其他 uni 的消息先

回覆 ivantissue 的帖子

so good! 恭喜恭喜!!
還報了什麼大學, 可否分享?

ninmum 發表於 16-11-4 11:26

so good! 恭喜恭喜!!
已收到兩間offer,等埋其他大學消息先。
Discuz!

等 UCL, LSE消息??

其實呢幾個禮拜係英國大學出conditional offer既時期,但russell group一d唔易入,d offer一般都要選修科554之類。有得呢個成績,3大一d非太熱門既科都已經入得到,所以除非係好想出國,否則留響香港始終化算一d。唔知大家有無同感?

回覆 mannewliv 的帖子

其實經濟能力許可我贊成出國,因除了廣濶眼光對前途也有幫助。我的囝囝在英 Y2, 正揾緊 internships 他話很多大公司只in 名大學如 oxbridge, lse, ic, 而他在香港的朋友(三大)gpa 3.7 都沒有機會 interview

我朋友讀 Warwick Foundation(傾向 Business/Econ),programme 同聲譽係幾好。(其實,我今日去左探訪她 ,個宿舍唔錯)
有經濟能力固然最好,但係都要睇個學生性格同能力。我自己就因為知道自己想點,所以要求父母畀我出國。(我有網誌分享,可以參考一下喔)

ninmum 發表於 16-11-5 02:01
回覆 mannewliv 的帖子

其實經濟能力許可我贊成出國,因除了廣濶眼光對前途也有幫助。我的囝囝在英 Y2, 正 ...

咁都係要睇下去uk讀邊間u同邊科,如果係無咁出名既,可能對工作prospect未必很大,但金錢付出就差好遠.

mannewliv 發表於 16-11-5 11:33
咁都係要睇下去uk讀邊間u同邊科,如果係無咁出名既,可能對工作prospect未必很大,但金錢付出就差好遠.
...

---del---

Discuz!

1998Ruby1998 發表於 16-11-5 07:39
我朋友讀 Warwick Foundation(傾向 Business/Econ),programme 同聲譽係幾好。(其實,我今日去左探訪她 ...

請問warwick難入嗎?你果間讀business好還是Warwick?

回覆 2女女 的帖子

當然 Warwick 更勝,Entry Requirement AAA,即是說大概要 555,Birmingham 要求 AAB,554。個 Business School 好大,好華麗,還有自己的商品和 Cafe。要進去的話需要學生卡的,所以不是所有人都可以入內。

回覆樓主:

如果想修讀 more practical 的 business management, finance之類,Warwick 和 LSE 如何比較? 兩間大學各有什麽優點和缺點?

如果錢唔係固慮, 就Warwick, 否則留港讀三大, 等讀碩士才出國吧.
‹ 上一主題|下一主題