用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 校際朗誦節 - 改日期
樓主: babyaabb
go

校際朗誦節 - 改日期

要家長去辦嗎?學校話代辦的

pekovian 發表於 17-11-3 10:07
樓主上年最終改唔改到期? 今年同樣情況

冇得改呀!阿囝也好乖,去半日 outing , 之後去 speech festival , 雖然冇獎

babyaabb 發表於 17-11-4 19:42

冇得改呀!阿囝也好乖,去半日 outing , 之後去 speech fe ...

thx for your reply!
我都打算咁做

回覆樓主:

第一次參加,小一生。
想知當天要預多少時間和等多久才知result, 因學校說明要盡量回校上課,所以想預下時間。

謝謝!

dolphin.wedding 發表於 17-11-6 13:35
第一次參加,小一生。
想知當天要預多少時間和等多久才知result, 因學校說明要盡量回校上課,所以想預下時 ...

半日時間。如果想當日攞返成績,要等全組比賽完結先可以攞到。或是上午考,當日下午時間返去攞。唔攞嘅,就可以比賽完走人。不過成績要等到差唔多半年後先through報名嘅會員俾返你。或者你可以搵人幫你帶仔仔返學,自己等。
我上年因為個職員冇講清楚要即日攞,我第二日返去冇得攞,激死我。

dolphin.wedding 發表於 17-11-6 13:35
第一次參加,小一生。
想知當天要預多少時間和等多久才知result, 因學校說明要盡量回校上課,所以想預下時 ...

等埋成績先走啦,如果有獎小朋友可以自己親自從評判手中領取分紙嘛

學校梗系話盡量返學校上課架,驚家長博懞請埋下午走左一日堂嘛