用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 second in 開始了,可分享?
樓主: Peggie0728
go

second in 開始了,可分享?  

其實你哋小朋友知唔知dgjs同其他學校有咩分別?
定係佢哋覺得係同其他面試的學校一樣?
因為我之前驚個女面試唔講嘢,所以又係佢面前hard sell 過dgjs, 同佢講叫佢想入要自己爭取。
現在佢都成日提住,所以我怕考唔到佢會好失望。
所以最近又努力sell 其他學校,分散吓佢注意力

cecilia.wilson 發表於 16-12-6 19:16
其實你哋小朋友知唔知dgjs同其他學校有咩分別?
定係佢哋覺得係同其他面試的學校一樣?
因為我之前驚個女面 ...
我個女是知道的,因為經常路過成曰話間學校好大好靚..但當然也有解釋入或入不到都是神的意思啦.

我個女都知道dgjs好勁,讀到嘅都係叻女,學校又大又靚。所以佢好想好想讀。
我都怕佢收到信後會失望。。。

阿囡都話最想入女拔,又話1st in 好玩丶2nd in時個校長講嘢好舒服、好靚!我唯有同佢講女拔係好好,但人人都想入時便好難。跟著再sell吓其他學校,希望到時冇咁失望。

其實入到DGJS 2nd in 的小朋友,應該也會有些其他一線的Offer 了,也是好學校呀。

我囡囡話讀邊間都無所謂,最緊要有小學讀,見她嚮往小學生活,我都有點安慰!我不像大家有好多2nd in,但心情平復很多,真的求天父帶領!希望各位小朋友都讀到適合她們的小學,她們要走的路仍漫長呢!

引用:Quote:原帖由+mikimoto+於+16-12-02+發表Co

原帖由 mannitol 於 16-12-02 發表
以P1呢3個月嚟講,每日少於5樣功課,1小時內會完成。英默6次,範圍約6~8頁故事書內容。中默4次,範圍是一課 ...
請問知道校車公司電話嗎?想早少少搜集資料

引用:Quote:原帖由+mannitol+於+16-12-02+發表以

原帖由 DevilPig 於 16-12-08 發表
請問知道校車公司電話嗎?想早少少搜集資料
或許你真的有offer 時才問吧。校車會review的,今年同下年嘅時間公司也可能不同。到你有註冊後,學校confirm咗用邊間公司,就有大約路線給你。如果冇你嘅站,校車公司會另作安排。

回覆 Peggie0728 的帖子

請問有冇in家長?

eeie 發表於 16-11-2 10:25
一開始先入去間registration room, 坐下等叫名, 佢同一時段應該唔係好多人, 我早10分鐘到, 眼見等候的大約6 ...

請問:你女女2nd in是否識答哂所有問題?

卡瑤 發表於 17-11-24 15:43
請問:你女女2nd in是否識答哂所有問題?