用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人同我一樣,仲未揾到心儀小一offer? ...
樓主: 明天更好!
go

有冇人同我一樣,仲未揾到心儀小一offer?  

引用:Quote:JoyceNgYY+發表於+16-10-29+16:13+我

連日來從未回應過樓主的po, 因為太多是無謂的「討論」!

今天見到這個,向別人傷口潵鹽的po,很難受!

只希望其他沒有offer, 甚至沒2nd in 的網友,不要理會別人這樣的説話,上天一定會為子女安排一間合適的學校!加油!

明天更好! 發表於 16-10-29 14:06
真係好唔開心……好擔心
收左果啲都唔係心儀??
孖寶的媽

Chirley 發表於 16-10-29 19:00
其實果D人係唔會心足的, 有一間OFFER 後佢又會覺得少, 好啦都有2、3間啦佢又覺得唔係最心儀最TOP果D...永遠 ...

我對樓主言行感到齒冷,慶幸我地學校走寶,無緣收佢女兒

夫人必自侮,然後人侮之
自強不息 厚德載物

明天更好! 發表於 16-10-29 18:20
我真的好唔開心,不是無病呻吟的

得與失咁重要?何必執著,令你人生如此痛苦?要明白呢個世界我們唔會有所有事物係肯定自己識晒。寄望你回頭是岸懂得比你女兒正面的價值觀思維,對於繼續一些冇意義的執著只會害了你下一代,將來只有失比得更多。

其實都真係唔好話心儀,而家係一間都無offer,樓主你應該感恩

引用:真係好唔開心……好擔心 +

原帖由 明天更好! 於 16-10-29 發表
真係好唔開心……好擔心
你也說老師識選適合學校嘅學生嘛, 咁學校唔選你小朋友, 證明你小朋友唔適合讀, 你仲心儀黎做乜?為了一間唔適合你小朋友讀的學校唔開心?唔值呀!

明天更好! 發表於 16-10-29 18:20
我真的好唔開心,不是無病呻吟的

呢次我認同樓主。你梗係唔係無病呻吟啦,你係病入膏肓無藥可救呀!

睇得多樓主嘅po,我都有D後悔早兩年無幫個小朋友直/私考吓,原來咁好玩。

好彩不是直G收左佢個女,否則又出應該為xx直G而放棄大抽獎等等。樓主得1私又吾想要又要報名,那為何報名呢?即是作抽獎失敗的水泡啦。其實心儀邊間神C校?或是心儀什麼神津?到時又話有神C還會叩神津,什麼太吸引難於取捨等等⋯看得出來樓主得一想十,得十想千的欲望,你呢年應該係廿一世紀創新高的出生率人口,所謂一位難求。已經有個開心水泡(別人的首選)何必仲要呻呢?

Eat_Sleep_Play 發表於 16-10-29 19:02
有好多人到而家一個2nd都無,你公開咁講,其實你有無考慮其他人的感受?

樓主只管舒發自己感受,理得你感受

JoGoMa 發表於 16-10-29 17:09
我地就係個仔唔係差,但四大皆空,連二缐offer 都冇果種。依家認真部署緊未來,著眼點已經唔再係2017-18  ...

無錯,教育是一生的事,小一只是一個開始。未來的日子,無論家長或小孩都要付出很多,大家努力!

由不斷哂命升級到在別人傷口上灑鹽, 大家已經好厭煩及忍冇可忍,並且已經去到人神共憤、過街老鼠人人喊打嘅地步,仲可以好天真好傻選擇性回覆家長們,收手及收口把喇!當幫你自己小朋友積下福!人在做天在看,呢個世界有報應嘅!!!
存感恩的心

明天更好! 發表於 16-10-29 19:03
同意!

樓主你成日講“同意”。
你同意咩呀? 同意人地話你呀?
不知所謂
考直私已經咁。到官津,小學呈分試,考中學,DSE, 大學仲得了……?!
庸人自擾,好心過主,唔好搞亂 EK 小一選校啦。

引用:由不斷哂命升級到在別人傷口上灑鹽,+大家

原帖由 晞晞爸b 於 16-10-29 發表
由不斷哂命升級到在別人傷口上灑鹽, 大家已經好厭煩及忍冇可忍,並且已經去到人神共憤、過街老鼠人人喊打 ...
認真便是輸,有咩offer,2in都系佢自己up,邊個知真假?大家越在乎越受佢影響我估佢越開心,就算真系咁,我只系覺得佢個女好慘,如果真系有幸俾佢入到名校,有咁個阿媽,真系吾知佢未來日子點過!真心希望她只系係度同大家開玩笑

引用:Quote:原帖由+晞晞爸b+於+16-10-29+發表由

冇同理心,識哂又如何?
存感恩的心

引用:冇同理心,識哂又如何?

明天更好! 發表於 16-10-29 21:13
求下你唔好再覆我啦!
不如掉轉求你放過所有EK家長,唔好再出膠帖喇!
存感恩的心