用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 漢華中學(小學部) 漢華Call Waiting
樓主: lamwinnie
go

漢華Call Waiting

leung008 發表於 16-10-26 11:21
請問知唔知最後通知日期係幾時?
日日咁樣等好煩呀

係啦,係啦....我都想知道呀!
會唔會有媽媽知道waiting call既最後通知日期會到幾時的?

定係今年多咗人去註冊,所以我地waiting既都係咩機呢(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 lamwinnie 的帖子

問左喇!! 佢話一路等電話, 一路等到9月,  
想6月再報又話吾駛, 咁即係冇野可以做只可以等

cnadyblythe 發表於 16-10-26 16:36
回覆 lamwinnie 的帖子

問左喇!! 佢話一路等電話, 一路等到9月,  

會神經衰弱,一路唔可以 miss call....

咁第二 round 唔洗報咁點玩法? 收晒第二 round 正取先再 call 我地 waiting??

aling34 發表於 16-10-26 16:44
會神經衰弱,一路唔可以 miss call....

咁第二 round 唔洗報咁點玩法? 收晒第二 round 正取先再  ...

呢個遊戲一d都唔好玩(emoji)

回覆樓主:

根據我朋友過去兩年既經驗,的確係等到開學前重有機會。因為上年有朋友係8月尾先收到電話有offer,可惜佢已經買哂校服同書無take到offer)。
而waiting list既priority 係高過六月面試結果(副校係幼稚園講座提到六月既面試安排主要係教育局要求)。
如果遊戲玩法係一樣,咁即係未開學前都有機。
咁我唯有一直神經質落去

其實等call waiting 不是更好嗎? 又可以睇埋自行及大抽獎結果先! 如果到出年8月收到call, 先再考慮入讀!!

代朋友問:
漢華waiting學生是否過了十一月二十一後就無機會?

陽光點的歌 發表於 16-11-8 18:42
代朋友問:
漢華waiting學生是否過了十一月二十一後就無機會?

我相信唔係,隨著好多直私出result,陸續會有人放位,而且出年大抽獎放榜後,應該會有唔少人會去叩門,叩到就會放位。放心,音樂椅未開始轉。

tong_tong_c 發表於 16-11-8 23:28
我相信唔係,隨著好多直私出result,陸續會有人放位,而且出年大抽獎放榜後,應該會有唔少人會去叩門,叩 ...
原來是這樣 Thanks

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:漢華Call Waiting

各位加油,我們即將放位。
但剛電學校問過,一定要親自到校簽文件,唯有要下月的星期六才能處理

NoelB 發表於 16-11-21 14:51
但剛電學校問過,一定要親自到校簽文件,唯有要下月的星期六才能處理

...

首先多謝這位媽媽的通知,希望我們會收到學校的好消息啦⋯⋯
但八掛想問一下,請問你何解會放棄漢華小學?
聽聞今年的自行派位競爭大,是10年來新低點,你是否已經入到心儀小學?

回覆:lamwinnie 的帖子

主要原因無校車過海,我們家住九龍東。
而另一方面有另一間私校有offer,所以打算放漢華。
因為一早註冊了漢華,已收教署信知道不能參加自行和統一派位

回覆:漢華Call Waiting

但,最煩惱係,學校一定要我們親自去簽文件確認放棄,可是暫時都抽到時間過去

NoelB 發表於 16-11-21 14:51

...

多謝提醒,同時恭喜你小朋友有更好既offer,希望未有offer既大家(包括我)都快d有好消息

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

好開心好感恩呀,啱啱收到學校電話正式取錄。
明天去註冊,希望大家都好快有好消息☺️。

回覆:unchuchubb 的帖子

恭喜出年做同學了,呢個星期五漢中開放日!

atirw 發表於 16-11-28 20:20
恭喜出年做同學了,呢個星期五漢中開放日!

謝謝您(emoji),多謝您既資料呀,等我都同小朋友去參觀(emoji)。

回覆:unchuchubb 的帖子

星期六才是,sorry, 打錯