用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣安東尼亞幼稚園N班
樓主: pinkywai
go

荃灣安東尼亞幼稚園N班 [複製鏈接]

shan1218 發表於 18-2-1 11:00
我都想知,我見佢2有開放日,想了解下先報

最後我都無交留位費。去interview同開放日,除左覺得佢門面唔靚、地方細、資源較少(硬件)外,其實幾鍾意佢d老師、校工姨姨同校長。老師好好人,好有心機,講野又好聽。讀N班應該唔錯。應該對小朋友學外語會有幫助。但學校規模細、資源少,都幾擔心會唔穩定。同埋我越去了解間學校,我就越擔心,我唔清楚佢用咩教學法,校長話主題式、用唱遊、故事、圖工等教,但無講教學目標係咩,俾唔到信心我,唔知系統點樣。去開放日,教職員好友善,但無show 到學校點教,例如無展示下d教材、學生功課等等.另有原因pm 你。

AAV 發表於 17-11-23 13:45
你有無in 到Antonia?

In 左呀,比埋留位費,因為打算只讀N班一年,所以近屋企係首選。interview 時老師及校長比我感覺唔錯,我小朋友都表現好開心,甚至好過救世軍,可能救世軍實在太多人interview. 佢收我小朋友下午班,所以我reject 左。

回覆樓主

剛收到通知書收左,今年n班話要穿校服

shan1218 發表於 18-3-12 13:13
剛收到通知書收左,今年n班話要穿校服
好消息,要著校服即表示已攞牌。

回覆 pinkywai 的帖子

請問你是報今年讀?還是出年讀?

okangel168 發表於 18-3-14 17:07
回覆 pinkywai 的帖子

請問你是報今年讀?還是出年讀?

今年9月讀,其實我仲心大心細,係環境比較細一點
‹ 上一主題|下一主題