用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 向有關受影響之"其他家長"說聲抱歉 ...
樓主: 晞晞爸b
go

向有關受影響之"其他家長"說聲抱歉  

belgiumchoco 發表於 16-10-20 10:36
對於該家長一再開post表達個人感受,實在心生煩厭,該類post毫無可讀性,跟"pls pm"之類既post/回覆無分別 ...

冇人回既話,佢一見沉底又會去推返上來!我已經忍住唔覆由佢沉,但開親EK都見佢啲冇可讀性既post 浮返上來, 非常煩厭!

晞晞爸b,不用sorry,支持你!

99dogdog 發表於 16-10-20 15:45
冇人回既話,佢一見沉底又會去推返上來!我已經忍住唔覆由佢沉,但開親EK都見佢啲冇可讀性既post 浮返上來 ...
係呀, 佢會覆"謝謝!", 又或者係"請自重!", 令到個POST又浮返上嚟.

vpo0615 發表於 16-10-20 15:55
係呀, 佢會覆"謝謝!", 又或者係"請自重!", 令到個POST又浮返上嚟.
又或者一個圖案又浮上水面。

Ryan_baba  Haha, 連你也要出聲!  發表於 16-10-20 18:59

vpo0615 發表於 16-10-20 15:55

所以唯有無視!呢啲人越覆佢越得戚,一有一個半個支持者又再語無論次,你煩厭越鬧,佢就越覆得起勁,唔好上當!

Mrs.Luckycat  agree  發表於 16-10-20 16:16

樓主,無聊吓,明天可能輪到我要出 "沉痛哀悼中" 的 post,記得入來支持吓我呀 !
天助自助者,  別再怨天尤人

回覆樓主:

其實佢攪到我好亂,完全唔明白咩叫“請自重”

hppa    發表於 16-10-20 17:03

唔好為咗d膠post唔開心,其實我真心覺得佢啲post好煩,厚面皮到有時好似有啲精神分裂feel, 但我忍。support u

JoyceNgYY 發表於 16-10-20 11:14
唔好介懷,有人喜歡用"言論自由"做檔箭牌,濫用自由,我們就要承受自由所要付出的代價。。。其實佢言論並沒 ...

有人好鍾意濫用言論自由,只有佢講唔俾人講,同埋只俾人講佢啱聽的野,在佢第一個帖開始時好多人俾左真心的忠告佢,村幼名幼唔重要,又提醒佢小朋友話識晒定唔識亦唔一定與結果成正比,但佢明顯只喜歡聽好聽的說話,其實佢出得post,就預左咩回應都有,但佢只係想聽「你女識晒好勁呀,我仔話唔識」之類,人地話識晒唔代表咩就話人妒忌,無限出post想搏有多d人上佢當,除了這些,我真係唔明佢出post有何目的。
我在這裡回,不想挺佢的post,其實一直都睇唔過眼佢的所作所為

snow228 發表於 16-10-20 10:55
認真就輸了,笑一笑世界更美麗, SUPPORT U, 不要介懷

回覆:向有關受影響之"其他家長"說聲抱歉

老實,一間半間已經要"沉痛哀悼"中,我驚佢之後touchwood 黎多5,6,7間。。。咁咪要 不過,佢出得SFA vs 港同post,好明顯咩功課都冇做過,我真心唔明除了"多人考"所以係"一線"外,有咩原因考唔到間學校攪到要"沉痛哀悼"咯。。。

Mrs.Luckycat 發表於 16-10-20 16:15
樓主,無聊吓,明天可能輪到我要出 "沉痛哀悼中" 的 post,記得入來支持吓我呀 ! ...

Same here

Mrs.Luckycat  Good luck to your kid, add oil !  發表於 16-10-20 16:48

樓主,你一定係少去公海,我之前都忍唔住回佢響EK既post, 但當你睇過佢公海既post就覺得膠味濃郁,完全冇得救,自問自答咁!係朋友就話想佢好啫,唔識既仲要9588既人真係慳返口氣算啦!佢理解能力欠奉,到今日都唔明人地為乜咁唔妥佢啲帖,話人因為「識哂」妒忌佢而針對佢先最可笑!如果連朋友都冇,要響度炫耀先得到支持同虛榮感其實好可悲!cheer up!

Koala0000  新手一問,公海指咩啊?  發表於 16-10-21 00:38
hppa    發表於 16-10-20 17:05

Mrs.Luckycat 發表於 16-10-20 16:15
樓主,無聊吓,明天可能輪到我要出 "沉痛哀悼中" 的 post,記得入來支持吓我呀 ! ...

等你報喜!加油!

Mrs.Luckycat  thanks  發表於 16-10-20 16:37

我聽日要出英華同聖方濟各兩個「沉痛哀悼」post, 要鬥快!

粉紅虎    發表於 16-10-20 17:47
粉紅虎  其實唔知發生咩事,但尼句好好笑  發表於 16-10-20 17:47
Mrs.Luckycat  衰鬼吖,同我爭?
Anyway, good luck to your kid,真心的。  發表於 16-10-20 16:39

晞晞爸b 發表於 16-10-20 10:29
自問本人一向循規蹈矩...在EK這麼多年...亦沒試過與人發生衝突
過往本人只知道將自己小孩找學校之經驗與其 ...

爸b,你冇錯,做乜要道歉?我撐你

回覆 Minnie11 的帖子

Deutsche 發表於 16-10-20 16:19
有人好鍾意濫用言論自由,只有佢講唔俾人講,同埋只俾人講佢啱聽的野,在佢第一個帖開始時好多人俾左真心 ...

我順佢意,妒忌咗啦!等佢自我感覺良好

99dogdog 發表於 16-10-20 16:32
樓主,你一定係少去公海,我之前都忍唔住回佢響EK既post, 但當你睇過佢公海既post就覺得膠味濃郁,完全冇得 ...

若俾你地明左佢知點解你地唔like佢....就矛藉口回post/出新post了

mcl203 發表於 16-10-20 17:40
若俾你地明左佢知點解你地唔like佢....就矛藉口回post/出新post了
知唔知, 同會唔會出帖, 我相信無直接關係.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。