用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPCCPS小學升中
樓主: happygirl1001
go

SPCCPS小學升中 [複製鏈接]

實力派

回覆 like_travel 的帖子

提醒你,對“插班”兩字[過敏]是閣下問題,我亦無提過人家兒女,這是我一點基本原則。別扣我帽子,我不希罕什麼,畢竟瞭解這平台的氣候!
踩別人我會,但少,亦不用來抬高我自己。
你點評我,問是不是講你? 我是說我自己太多咀,不是嗎?提插班是要把你兩位跟其他家長分別,免太多人對號入座。

like_travel  叫左幾年,咁叫過敏?虧你咁都講得出  發表於 16-10-22 22:58
like_travel  冇名你叫?插班既前插班既後,咁叫尊重別人?  發表於 16-10-22 22:54

回覆 ABC-DAD 的帖子

藐視別人之後,死撐有何用?滿腹經綸 卻歪理連連! 假惺惺!曲線彰顯自己地位超然!怪不得那位星塵咁話你!

☆同你個超級小Fans 一樣, 假爆!   EK 前,滿口仁義道德, EK 後,小圈子扮代表(小fans有過之無不及)

ABC-DAD  係得啖笑,學生高質素啫,我又唔使interview  發表於 16-10-22 18:48

我一向走低俗路線,Google轉貼我有reference格,無扮咩高深,真小人一名。

星塵?睇得出高尚有內函。

https://youtu.be/xk-KkBJPvcY

好聽

like_travel 發表於 16-10-22 17:57

藐視別人之後,死撐有何用?滿腹經綸 卻歪理連連! 假惺惺!曲線彰顯自己地位超然! ...

2016年3月 4日,是他在SPCC上學的最後一天了

新舊更替,希望一年比一年出色。

SPCC 1 http://www.edu-kingdom.com/forum ... p;extra=&page=1
SPCC 2  http://www.edu-kingdom.com/forum ... =2994774&page=1

SPCC 3. http://www.edu-kingdom.com/forum ... =3088402&page=1

GreenMarshal 發表於 16-10-22 12:33
回覆 hkpapa852 的帖子

小兒現就讀中一,並非原校生,兒子問左原校生,說B-  操行有機會唔收。  但絕小例 ...
謝謝你資料.

樓主其實都係想要大概呢類既資料, 如起碼知道操行要求要B-以上

其實其它直資一條龍學校, 都有講明操行和成績要求, 如操行必須B或以上, 全科合格或全科分數係70+.

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:hkpapa852 的帖子

謝謝

like_travel 發表於 16-10-22 17:57

藐視別人之後,死撐有何用?滿腹經綸 卻歪理連連! 假惺惺!曲線彰顯自己地位超然! ...

所以我認真建議SPCC要考慮日後要In埋家長先收學生, 最好學優才咁攪埋家長課去趕客
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

原來是咁的
好建議. 咁公子就要多謝其父, 錯失大好機會讀好既學校了

like_travel 發表於 16-10-24 14:49

原來是咁的
如果父母係隱形既實力派藝人, 或者文彩好作到篇出色既千字文, 應該過到關

like_travel    發表於 16-10-24 21:21

物從其類
‹ 上一主題|下一主題