用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 我想揾人幫吓我教我應該點做
go

我想揾人幫吓我教我應該點做 [複製鏈接]

我想揾人幫吓我教我應該點做 話你知我個女有無問題 我可以點樣做呀 因為我同佢爸爸分開左佢同佢爸爸一齊我好少見佢 佢今年已經5年級啦 但我發覺佢成績好差 開始以為係無人教同佢懶散無用心成績先咁差 最近我係網上睇到讀寫障礙特徵同我個女差唔多我好担心我個女唔知係唔係有這種問題佢D字寫到連自己都唔知寫咩既 中文生字連個學字都唔識寫更加唔識寫 英文26個字母都唔識得分 做功課差唔多全部抄人佢仲要連人哋個名都抄埋 寫字好難睇好似一筆一筆刻出來咁我教佢做功課佢個腦好似遊魂咁樣完全無入腦教完一陣問返佢佢就唔記得 抄寫寫左二個字又要去廁所又要食野 寫字又好慢又可以前後字掉轉筆劃減少減少幾個字甚至跳左行,望住本畫發白日夢 。我發現佢好有問題好似好嚴重係唔係智商有問題呢?有無人可以話我知佢咩問題我可以點樣幫佢 我要點樣做呀。麻煩你哋幫幫手教教我呀!我係唔係應該要返個女跟我呢?我個女一直以來都係佢爺爺度佢爸爸成日都無理佢 但同我關系唔好所以唔俾個女跟我 我真係好担心個女 唔該幫幫忙

Anniemun  搵班主任傾下  發表於 16-10-13 13:08
   0    0    0    0

回覆 candyyukk 的帖子

你個女想唔想跟你?? 如果想就同你前夫傾傾...可能要俾D 時間搞清楚出咗咩問題....

回覆樓主:

媽媽你冷靜d,打咁長篇都無一個標點符號…冰封三尺,非一日之寒。
點樣幫你果女,逐部黎…佢成績差,唔係一日既事。如果而家佢跟住你,試下同學校老師,社工傾下,可以有咩做到。都5年級,你想佢追到幾多成績?
唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉

立即搵駐校社工同老師傾下,雖然小五係有d 遲,但都唔可以放棄啊!加油!
‹ 上一主題|下一主題