用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 漢華中學(小學部) 17-18 2nd in面試
樓主: yeeamy
go

17-18 2nd in面試  

Aromahui57b 發表於 16-10-20 10:02
得後備

我仲慘,不獲取錄,連後備都冇;所以你話齋:識答晒都冇用

我地都得左,感恩!

有offer

仲有下一輪報名,有心再報,加沺大家

Aromahui57b 發表於 16-10-20 06:12
仲有幾個鐘就出結果,我真係好緊張~老實講,當初我冇諗過幫阿仔考直資,因為我同我老公本身讀書都唔係叻,由 ...

有人會放位!加油。不過就算呢輪唔得,可再試第二輪!
Net12 好好,祝你抽到軒小!

下一輪要幾時報? 係唔係6月開可以報?

jwycsw 發表於 16-10-20 11:30
有人會放位!加油。不過就算呢輪唔得,可再試第二輪!
Net12 好好,祝你抽到軒小!
...

多謝大家,不過我今朝呻完其實都有晒心理準備,不過老公睇黎失望過我

vcb617  其實WAITING都機會大架, 唔好放棄  發表於 16-10-20 12:00

Aromahui57b 發表於 16-10-20 11:56
多謝大家,不過我今朝呻完其實都有晒心理準備,不過老公睇黎失望過我
ME TOO....
我老公自責中...佢覺得係因為自己答得唔好...

下星期開始我唔會miss任何一個電話

miss0217  加油...希望大家有GOOD NEW...(念力)  發表於 16-10-20 12:22

回覆樓主:

唔知大家介唔介意講下除左漢華,大家仲有冇等緊第二間offer?特別係收到漢華offer 既大家,會唔會等緊其他更好既選擇?因為我真係報得漢華一間,想8下自己小朋友waiting既機會大唔大

Aromahui57b 發表於 16-10-20 13:22

唔知大家介唔介意講下除左漢華,大家仲有冇等緊第二間off ...

如果真係好想入而自己又係waiting list. 我會即刻寫信俾校長表達自己嘅誠意,我覺得call你嘅機會會大d.

sharonbb2u 發表於 16-10-20 13:50
如果真係好想入而自己又係waiting list. 我會即刻寫信俾校長表達自己嘅誠意,我覺得call你嘅機會會大d.
...

Thanks (emoji)(emoji)

Aromahui57b 發表於 16-10-20 13:22

唔知大家介唔介意講下除左漢華,大家仲有冇等緊第二間off ...

我地都係得一間

我都係waiting, 唔知有幾多個waiting位呢?有朋友前年真係call waiting入到,希望我個囡同大家等緊waiting 既都可以。收到call大家都報下喜。

unchuchubb 發表於 16-10-20 15:26
我都係waiting, 唔知有幾多個waiting位呢?有朋友前年真係call waiting入到,希望我個囡同大家等緊waiting  ...

如果有offer嘅人唔去注册,餘下的就係call waiting嘅位。所以應該最快在25號call (或者26號-因明天打風)

回覆:17-18 2nd in面試

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我報左兩間,漢華 & 港同,漢華比較早出result,港同聽日先出second in result,仲要3rd in,我相信等其他學校出晒offer,就會有人放位,所以趁呢段時間寫信比校長表示誠意應該有幫助。
利申: 幸運地被取錄

引用:Quote:Aromahui57b+發表於+16-10-20+13:22+

原帖由 tong_tong_c 於 16-10-20 發表
我報左兩間,漢華 & 港同,漢華比較早出result,港同聽日先出second in result,仲要3rd in,我相信等其他 ...
reject 了,求位信仲有用嗎?

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

小花子 發表於 16-10-21 22:13
reject 了,求位信仲有用嗎?

我諗求位信對waiting的小朋友比較有作用,不過我相信學校好睇家長的誠意,試下唔得都無壞,而且出年又有一輪報名,所以唔好灰心

引用:Quote:小花子+發表於+16-10-21+22:13+ reje

原帖由 tong_tong_c 於 16-10-22 發表
我諗求位信對waiting的小朋友比較有作用,不過我相信學校好睇家長的誠意,試下唔得都無壞,而且出年又有一 ...
thanks

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]