用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 小朋友一被安排睇戲已知unsucessful
樓主: cyberz
go

小朋友一被安排睇戲已知unsucessful  

回覆:fusuyuan 的帖子

應該是分組號數走。不關坐得好是。我2個仔。叫號碼個男人話你個號碼差咁遠。等好耐

回覆:小朋友一被安排睇戲已知unsucessful

你不是一齊交表的嗎?為什麼號碼會差很遠?

我仔今日見,他話首先要求每人畫一幅畫,之後就每人玩一份玩具,玩完玩具所有人一齊去隔離睇電視。個男老師一句野都無問過任何小朋友😓。其實唔知係唔係。夜晚回去問多次,他又話畫完畫,玩完玩具,再問完數學題,之後同他講in 完可以去隔離睇電視。我懷疑學校最後睇電視,擾亂小朋友中間發生的事。

回覆:sum_chan 的帖子

我是一齊交。不知為何到收信時號碼差了200個。可能學校有心將孖仔分開。

我覺得都有可能!其實唔明點解會有睇戲環節,可能真係只抽有潛質嘅再了解,其他人就去睇戲以便管理小朋友!小兒都有睇戲。

我仔話做完所有嘢,就有1個貼紙,不過我諗應該個個都有。

我仔話有砌個波,畫畫,看圖圈寫答案(有隻bat & chocolate,唔知咩黎),最後在間房睇卡通

回覆 fusuyuan 的帖子

我個仔話是整組一齊入畫畫室,大家坐低畫咗一陣之後老師就叫'你、你同你' ,帶咗佢同另外兩個小朋友去另一間房聽播碟指令和答問題,阿仔話有5條問題左右,作答時間有計時。完成後三人被帶返畫畫室,阿仔話返到去時見其他人已經排緊隊,等佢哋返到抹手後就整組去另一間房睇戲(因為阿仔是成組入面是第一個被叫出去嘅三人組其中之一個成員,所以唔知喺離開畫畫室後其他小朋友做咗乜)。

仔仔話有得玩Humpty Dumpty's wall game

大家覺得係咪要個d指令問題全對才有機會?

Yoman0811 發表於 16-10-9 14:31

我個仔話是整組一齊入畫畫室,大家坐低畫咗一陣之後老師就叫'你、你同你' ,帶咗佢 ...
其實我都係問咗阿仔幾次先拼湊返呢個流程好難用嚟作準

回覆樓主:

我都係以上年我朋友個仔為參考, 因為聽朋友講上年佢個仔反叛, 入到去咩都唔做, 好快就比人送左去睇戲。 我唸第一唔係佢杯茶既就放埋一邊易控制, 第二唔想咁快叫 d唔得既小朋友走, 令到同一時段既小朋友一齊解散。 如果今年仲係咁玩, 睇戲既預左無第二 round,  無戲睇既可能係好消息

我個仔話是整組一齊入畫畫室,大家坐低畫咗一陣之後老師就叫'你、你同你' ,帶咗佢 ...

你,你同你好傳神呀,咁睇好似全程冇需要開口答問題?

我仔都係話全組一齊去睇戲,仲gp 埋另一課室d 小朋友一齊去

我仔話做晒野。最後兒先睇戲。之前係3個咁叫出去

Sbaby 發表於 16-10-10 13:20
我仔話做晒野。最後兒先睇戲。之前係3個咁叫出去

叫出去是否老師問個人問題和問數學題?

回覆 applewatch 的帖子

阿仔話聽指令同問題環節,答問題都係用做小任務或將物件擺到正確位置的模式進行。

回覆:LITTLEGIRLSNOW 的帖子

唔係問呢d.係一d任務。唔係考學術.所以的我仔覺得呢間最易。因為之前個d考學術佢有唔識。

Yoman0811 發表於 16-10-10 20:40
回覆 applewatch 的帖子

阿仔話聽指令同問題環節,答問題都係用做小任務或將物件擺到正確位置的模式進行。 ...

我仔話老師問左佢個組個3個同學兩條問題,唔知係咪組組都有問,可惜佢有d亂,有d做唔切。

Romeong2011 發表於 16-10-8 21:19
我仔今日見,他話首先要求每人畫一幅畫,之後就每人玩一份玩具,玩完玩具所有人一齊去隔離睇電視。個男老師 ...

同我仔差不多,不過我仔話玩具只有兩份,唔夠分,所以有小朋友無玩。佢話佢喺5年級班房,無書睇。