用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 求救--Trinity 音樂考試
go

求救--Trinity 音樂考試

我地想今個月尾考試但佢地仲未安排到!電話完全冇人聽!走上去過一次先知道,原來佢地漏左我地的application!係埋一定每次都要走上去搵人?

打電話要耐性。

chinhing 發表於 16-10-7 15:04
打電話要耐性。

謝謝你呀。但找到他們一次只告訴我安排唔果日,之後想夾過另一曰已經再冇收到任何回應,請問全部人都是這樣嗎?

引用:我地想今個月尾考試但佢地仲未安排到!電話

原帖由 junlymom 於 16-10-07 發表
我地想今個月尾考試但佢地仲未安排到!電話完全冇人聽!走上去過一次先知道,原來佢地漏左我地的applicatio ...
今期好亂,有啲本來已安排好的也Delay

Send E-mail, 好快回覆。

簽名被屏蔽

marcuscyrus 發表於 16-10-9 20:54
今期好亂,有啲本來已安排好的也Delay

囡第一次報,真唔好彩,他們永遠都不回電,囡已為此事喊好多次

Oboe_FRSM 發表於 16-10-10 12:46
They have not replied to the email I sent them this summer.

They never reply to phone calls as well as emails

簽名被屏蔽

Oboe_FRSM 發表於 16-10-10 13:51
If it wasn't that their diploma exams are easy to pass, no one would ever take exams with them.

請問DipAbrsm和ATCL是否同等?老師之前問過考邊個,但冇詳細介紹

簽名被屏蔽

Oboe_FRSM 發表於 16-10-10 21:22
The same level but DipABRSM is more prestigious and harder to pass.

謝謝你!請問你有幫學生報名而有麻煩的情況出現嗎?請問最後點様攪掂?

簽名被屏蔽

junlymom 發表於 16-10-11 10:37
謝謝你!請問你有幫學生報名而有麻煩的情況出現嗎?請問最後點様攪掂?
...

都是忍不了與你分享5、6年前的經驗,估不到他們仍然未有改善。我幫女兒報名就無問題,連電郵問programme 都無問題,但等分紙就等到頸都長都無。打電話無人聽,就算上他們辦公室都找不到負責人。最後我要直接電郵英國辦公室和打電話去,才收到分紙。

junlymom 發表於 16-10-11 10:37
...

阿女和同學仔都是今期考,安排上沒有問題,我們都是自己報名。

Rowena 發表於 16-10-11 13:47
都是忍不了與你分享5、6年前的經驗,估不到他們仍然未有改善。我幫女兒報名就無問題,連電郵問programme  ...

謝謝你呀!終於等到到有類似問題分享了。請問直接email or call英國果邊,是他們直接回覆你們和寄分紙給你嗎?

heebo 發表於 16-10-11 13:48
阿女和同學仔都是今期考,安排上沒有問題,我們都是自己報名。

可能我地行衰運,唉!

junlymom 發表於 16-10-11 14:11
謝謝你呀!終於等到到有類似問題分享了。請問直接email or call英國果邊,是他們直接回覆你們和寄分紙給你 ...

不是呀,英國的chief examiner 只道歉,和寄了影印分紙給我; 真分紙都要等香港辦公室遲啲寄。不過年多後拿certificate 又沒有錯漏!

Rowena 發表於 16-10-11 19:15
不是呀,英國的chief examiner 只道歉,和寄了影印分紙給我; 真分紙都要等香港辦公室遲啲寄。不過年多後拿 ...

明白,請問正常應該是考試後幾耐收到分紙同證書?和請問是否email英國網上address就收到chief executive 回覆,謝謝你呀!

Trinity係要有耐性等,當年等佢張分紙,都等咗兩個月左右。2014考LT,今年年尾先有畢業禮。