用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 假如是waiting list....
go

假如是waiting list....

請問如果考私校或直資是waiting list
但甲一又真係中左, 咁註冊左甲一學校
係咪就等於放棄埋waiting list個位?

hppa  no. not related  發表於 16-9-29 12:39

醒目開學勳章 王國長老

無關係,幾時都可以海底撈月。
倒返轉先註冊直資的話,就唔可以再派位

回覆 Charlotte_mom 的帖子

多謝你!

Charlotte_mom 發表於 16-9-28 23:28
無關係,幾時都可以海底撈月。
倒返轉先註冊直資的話,就唔可以再派位

其實想翻轉頭,直資waiting可以wait係頭位係仲好過直接收咗。可以玩自行甚至大抽獎,最後直資總有人收咗唔讀,wait得前都等如收咗。舉例如果有120個位,排121嗰位其實先係中頭獎。

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-9-28+23:28

原帖由 wskngai 於 16-09-29 發表
其實想翻轉頭,直資waiting可以wait係頭位係仲好過直接收咗。可以玩自行甚至大抽獎,最後直資總有人收咗唔 ...
但冇人自己排第幾,會擔心抽得唔好

wskngai 發表於 16-9-29 07:33
其實想翻轉頭,直資waiting可以wait係頭位係仲好過直接收咗。可以玩自行甚至大抽獎,最後直資總有人收咗唔 ...
排121,昨日注冊,今日就Call Waiting啦!
仲煩。

joeycj 發表於 16-9-29 08:21
但冇人自己排第幾,會擔心抽得唔好

無嘢係完美嘅,所以我咪話想翻轉頭囉,我都係事後孔明先咁,好明白當仲係個遊戲中時嗰種不安。因為我個小朋友都係到八月先有私小call waiting,不過好彩之前已經入咗不錯的津校。