用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 九龍塘Noblx Plaxx
go

九龍塘Noblx Plaxx

上咗4個月,Nobxx Plxxx話要$2000先可以俾張reference letter 我……以前在tutxx tixx上咗半年左右,都有張幾靚嘅cert.  我知道無用,但留個記念,俾小朋友長大時知道我有帶佢上playgroup ma~

回覆 Charlie妹 的帖子

Reference letter 會有乜內容? 對考幼稚園有幫助嘛? $2000 喎.....

回覆:vpo0615 的帖子

上一個月都只係$3xxx, $2xxx reference is really expensive, 有時要填幼稚園form要填邊度上playgroup, 諗住reference有個證明

回覆 Charlie妹 的帖子

通常D幼稚園都唔會咁得閒CHECK你係咪真係有上過嗰間PLAYGROUP, 亦唔會要求交呢D證書(宗教証明除外).....再唔係就SHOW你交學費嘅收據....

請問你小朋友上noble place 係上週末班定星期一至五班?
個度既師資好嗎? 教得好唔好呀?noble place 定tutor 好d 呀?

引用:請問你小朋友上noble+place+係上週末班定星

原帖由 dada1709 於 16-10-02 發表
請問你小朋友上noble place 係上週末班定星期一至五班?
個度既師資好嗎? 教得好唔好呀?noble place 定t ...
星期一至五,頭15分鐘玩,老師會用英文同小朋友傾下計,之後活動式點名,然後教英文字母同shape, colour, 跟住唱歌2~3首,最後10分鐘食自己帶去的食物,呢10分鐘,兩個老師自己傾計,家長們用廣東話傾計。

引用:請問你小朋友上noble+place+係上週末班定星

原帖由 dada1709 於 16-10-02 發表
個度既師資好嗎? 教得好唔好呀?noble place 定t ...
Tutortime, 頭5分鐘玩,之後15~20分鐘english time, 內容主要唱歌做動作,小肌肉手工,然後食學校提供嘅食物,之後15~20分鐘普通話,內容都係唱歌做動作,小肌肉訓練,最後唱歌byebye

引用:Quote:Charlie妹+發表於+16-10-6+15:35+ 星

原帖由 kadenbonkei 於 16-11-04 發表
你覺得好嗎?
好難講,我而家上另一個pg,係活動次序會調動,會有特別活動例如messy play, 整嘢食~但nb係所有環節都是重覆,論開心,nb悶咗啲,但論學嘢,有朋友話咁重覆啲小朋友學得好啲