用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 25分 St Mary's vs 20分 Marymount
樓主: yocoffee
go

25分 St Mary's vs 20分 Marymount   [複製鏈接]

引用:Quote:wellmax+發表於+16-10-21+20:43+學生

原帖由 Queeniebaby 於 16-10-21 發表
means need interviewsmcs 係派位
咁都係大部分由幼稚園升上,跟住小學升上,我以為你講佢遲啲大洗牌,原來唔係!

I like Marymount

siden 發表於 16-10-21 19:29
SPC開IB?

咁之前我真係唔知。剛決定嗎?
嗱, 唔好再問....... 我鍾意聽故仔

我想知St Paul Convent 既 IB 成績, 到底佢好D, 定係SPCC, DBS 好D?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Queeniebaby 發表於 16-10-21 18:07
SPC呢幾年開始,學生全選過晒,再出IB,超愈SMCS係好快既事
3間真係各有各好,我係同意的
...
SPC 係 St Paul Convent
St Paul Co-edu 係 SPCC

SPCC 比 SMCS 出色相信無人反對, 不過, 呢度講得人地讀緊SPC幼稚園, 又點可能會係講緊SPCC?

搭嘴都要睇清楚先搭吧!

Queeniebaby  真係唔好意思,我一面煲緊劇,又浦EK,又浦其他地方
睇漏個C姐....一時轉唔到D縮寫,唔使咁既~~~~~~   發表於 16-10-24 16:23
hppa    發表於 16-10-24 11:24
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題