用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 㸃解香港三間agency都介紹同一間Vancouver內的 private ...
go

㸃解香港三間agency都介紹同一間Vancouver內的 private school? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

回覆:㸃解香港三間agency都介紹同一間Vancouver內的 private school

估不是主場求其介紹一間吧! agent主場多是英國,英國教育及管教一定嚴格,要博要機會率!英國平價宿舍學校。

回覆:㸃解香港三間agency都介紹同一間Vancouver內的 private school

去加拿大Y12不如英國考AL,一來回港報非聯招,另升英大學3年制。雖然budgets重要因素,但英一樣有平價學校,問吓agent估有的。

謝謝!你可曾聽過vancouver有一間叫Bobwell High School,這間學校校風好嗎?

回覆:小蜜蜂818 的帖子

https://ca.answers.yahoo.com/question/index?qid=20130627210459AAL9e7I

如果温哥华冇top嘅私校收,寧願讀政府公校。

回覆 overview 的帖子

私校和公校除咗學費不同和要homestay以外,其他有何分别?

引用:回覆+overview+的帖子 私校和公校除咗學費

我亞仔都係讀公校, 岩岩過去讀grade 11, 暫時都ok,  學校有ESL

回覆 rfa 的帖子

請問我如何可以直接找到加拿大agent?

回覆 rfa 的帖子

我都知公校不錯,但唔想阿仔住在親戚家,假如homestay又難解釋,所以我只能選擇私校有boarding.

千萬不要住親戚家呀!        其實住homestay都係一個好好嘅體驗!        我亞仔覺得好開心!

回覆 WC298 的帖子

‹ 上一主題|下一主題