用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問聖道迦南是band幾?
樓主: gracekam912
go

想問聖道迦南是band幾?  

hkpapa852 發表於 17-1-9 11:04

我搵返我幾年前問嘅帖, 基祟一條龍收祟真私小嘅學生最盡都係收到B2尾, B3 都唔收了.

真心求問,全級80名以內是否可以直升直資基督教崇真中學? http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2842941&extra=page%3D1

EWSL : 全級人數的70%可直升。
yingtsun : 剛畢業這屆主流班100人,考頭70名可直入基崇
EWSL : 仔話大約三十個。

祟真私小, 小六升中派位結果: http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?menuid=2&refid=566&mode=published&nocache1483932505

原來聖道迦南不是全IN的⋯

請問考入了聖道的小朋友,是否都是B+或以上的操行?

lololala 發表於 17-11-7 16:49

如果係band2生,應該冇問題喎

lololala 發表於 17-11-7 16:49

應該係睇成績簡人in
交表佢淨係要成績表,其他野都唔使收

醒目開學勳章

朋友個女9月升咗去福中, 佢話日日做功課做到11點幾, 連一直跳開嘅芭蕾舞都停咗, 因為要應付功課及測驗/QUIZ.  

回覆 lololala 的帖子

聖道很重視學生品格培養.  12月有open day 及簡介會, 可以親身去了解吓

cheuklokmom 發表於 17-11-16 16:08

聖道很重視學生品格培養.  12月有open day 及簡介會, 可以親身去了解吓 ...

我都有交profile,佢地收左,淨係無交錢,都打左電話約面見時間

4-6年班都是a/a-
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

回覆樓主

A/A-我只交左小五成績表。問過學校唔收profile...跟返要嘅文件就得。

小時了了 發表於 17-1-9 11:10
咁多家長鍾意"培基"我見你女女都好似有考福建中學喎!

有無諗下長沙灣崇真呢? 話晒長沙灣崇真每年 ...

我都有唸過長沙灣崇真,但中中,只有英數。

HMmummy 發表於 17-11-25 07:39
我都有唸過長沙灣崇真,但中中,只有英數。

您係咪攪錯咗呀?係直資長沙湾崇真喎,呢間係英中嚟架。呢間初中至高中通識甚至用英文學及考DSE,初中家政堂都係用英文教

回覆 little_yolky 的帖子

請問讀那間小學

我諗近年應該致力收成績好的學生。之前去簡介會,好神奇校長只係強調中3 tsa 教得幾好,隻字不提dse,  可能高年級那批成績比較唔突出,所以唔講。亦有家長問老師學校收唔收b3 生,老師話學校主要收b1, b2應該都有嘅。我亦問過中一學生,知唔知同學大概banding,  佢地話都係b1尾,b2頭。 但留意,可能想谷成績,除咗收生好咗,功課量好多,學生自己話平均每日三四個鐘做功課。

回覆 bbba05 的帖子

今年應該全部主科要b以上上先有得見

water55 發表於 18-2-8 16:48

不用全B。

唔洗, 我女唔係全b, 五上考試中文閱讀仲要唔合格, 不過拉埋總分都有c.  我女都收到電話約面試.

我女本身全b以上,見佢宜家申請表有呢個要求,所以以為係要全b

我女都唔係全b...有科係C。有見都收左

回覆 kwankwanchun 的帖子

有無註冊呢