用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

真道新消息

因為係其他post見到有人話10月先有第二batch second in. 我諗諗下, 如果用8月考既人,同10月先考既人去比較,再去揀人取錄。 其實真係好唔公平, 小朋友大左兩個女,又開左學一段時間,學習比放暑假時更在狀態。
於是我再打去學校問情況,今次個書記竟然又話如果已經second in 既,可以係9月尾19月頭留意email, 睇下會唔會有取錄通知。
即係話,我本人係親耳聽過3個version(1. second in 時, 老師話如被取錄9月尾會有信件
通知。 2. 學校書記話要in 左second batch 先有消息 3. 都係9月尾10月頭有消息(如被取錄)但是係email.
不過肯定既係,會有second batch interview.

引用:因為係其他post見到有人話10月先有第二batc

原帖由 sawly 於 16-09-23 發表
因為係其他post見到有人話10月先有第二batch second in. 我諗諗下, 如果用8月考既人,同10月先考既人去比 ...
現在距離十月頭有兩星期。等等等等

回覆 sawly 的帖子

其實我都幾相信學校會9月尾10月頭通知有offer 既同學。

bearbei 發表於 16-9-23 22:02

其實我都幾相信學校會9月尾10月頭通知有offer 既同學。

但問三次,三次答案都唔同(emoji)

Reference 上年,都係9月尾10月頭知結果。我覺得可以等下,好快會有消息!

sawly 發表於 16-9-23 22:04
但問三次,三次答案都唔同(emoji)

引用:因為係其他post見到有人話10月先有第二batc

原帖由 sawly 於 16-09-23 發表
因為係其他post見到有人話10月先有第二batch second in. 我諗諗下, 如果用8月考既人,同10月先考既人去比 ...
可能第四次問又唔同!算吧,問得多又增添自己壓力,專心應付其它學校interview 最實際,萬一真道唔收都還有其它選擇。

回覆 siubbsw 的帖子

實際很好多人問過了,答案大概都是如果收,9月尾10月頭收email, 無端端不知道那裡來一個唔會,說要等到十月second batch interview什麼什麼,大家回應得多,就當了這是學校的說發😂
而可能因為今年第一年網上報名,部分老師一時說錯舊話也是可以接受的,反正大家都好聰明認為學校不會自製回郵信封。

請不要因這一兩個留言除便批評你們想子女考入的學校

回覆 Jing_Mama 的帖子

Agree

引用:+本帖最後由+Jing_Mama+於+16-9-26+08:55+

原帖由 Jing_Mama 於 16-09-26 發表

回覆 siubbsw 的帖子
等多幾日便知那個版本才是真,大家耐心等候吧。最好就是照原定時間公佈結果啦,免得令家長們失去預算。

siubbsw 發表於 16-9-26 22:48
等多幾日便知那個版本才是真,大家耐心等候吧。最好就是照原定時間公佈結果啦,免得令家長們失去預算。

...

已經有小朋友攞到offer,所以之前問咗幾次的答案都係有小小出入,我估係學校內部自己之前都未統一答案