用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 如果4444 PHY4 CHEM4 M2 4 JUPAS可選什麼
樓主: long0
go

如果4444 PHY4 CHEM4 M2 4 JUPAS可選什麼 [複製鏈接]

long0 發表於 17-8-8 11:59
昨日聯招放榜 成績相差2分 A1 JS4401 入中大
我功成身退
只想講M2真係重要

恭喜恭喜!

回覆樓主:

即係20分best 5(計M2)入中大Engg?

LingChiBaBa 發表於 17-8-10 12:59

即係20分best 5(計M2)入中大Engg?

唔奇Y,呢2年考生少,有人話 18分都已成功入 8大水泡科

洋蔥頭媽咪 發表於 17-8-10 13:26

我見ATU都有人咁報,email confirm咗,但唔知有幾堅

洋蔥頭媽咪 發表於 17-8-10 13:26

請教,邊D係"水泡科",可給我一些例子嗎?

聽落好似係好安全嘅選擇,因為水泡可以保你性命嘛!但聽落又好似係帶有唔係咁好嘅意思,係咪去咗水泡科嘅學生將來大多數都不會選擇做番大學所讀的科目之相關工作呢??就算會揀選有關工作也不會做得開心嗎??

求賜教thx.thx.

YmOra 發表於 17-8-10 15:01
請教,邊D係"水泡科",可給我一些例子嗎?

聽落好似係好安全嘅選擇,因為水泡可以保你性命嘛!但聽 ...

https://m.facebook.com/HKJointU.Info/posts/1146756588744118:0

YmOra    發表於 17-8-10 16:38

洋蔥頭媽咪 發表於 17-8-10 15:44
https://m.facebook.com/HKJointU.Info/posts/1146756588744118:0

想看多D水泡科,還有其它大學?

洋蔥頭媽咪 發表於 17-8-10 15:44

睇完,好正!最佳5科18分!

亦讓大家知道自稱香港Big4 ,不是浪得虛名!

洋蔥頭媽咪    發表於 17-8-10 18:16
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

brother4 發表於 17-8-10 16:01
想看多D水泡科,還有其它大學?

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170713/mobile/bkn-20170713080007464-0713_00822_001.html

ANChan59 發表於 17-8-10 17:11
睇完,好正!最佳5科18分!

亦讓大家知道自稱香港Big4 ,不是浪得虛名!
咩呀, 我聽話自稱第三大

洋蔥頭媽咪 發表於 17-8-10 18:22
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170713/mobile/bkn-20170713080007464-0713_00822_001.html

thx

MC1128 發表於 17-8-10 18:52
咩呀, 我聽話自稱第三大

作大就冇譜!信排名?問問僱主點排名?

我們要人做事,落手落腳,不單單是吹水,亦不理個AP在外國跟過邊個勁Prof,掹車邊整高個 impact factor ,作「論文」重可以呃人,教班學生唔掂就唔掂。

風水佬就呃你、十年八年,食豬紅痾黑屎,當面見功!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題