用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 課程宣傳似通告 家長斥誤導 經學校派發 沒「不參加」選 ...
go

課程宣傳似通告 家長斥誤導 經學校派發 沒「不參加」選項

http://m.mingpao.com/pns/dailyne ... 00011/1473702770722
【明報專訊】有至少4所小學向小學生派發訂購網上課程的「通告」,要求家長填妥回條,但沒提供「不同意參加」的選項,部分家長誤以為是由學校發出的正式通告,只好先付錢,其後向校方查詢時才得悉非由學校發出,要求退款。

係唔係有人去左報管投訴...
我初頭都以為係學校搞一定要買, 好在後來聽到高班家長講唔係強迫性 (而且好大機會係無時間做...), 所以最後都無買到, 慳番千幾蚊...

我以為系仁紀小學的必須交的費用,所以全數交清HKD1289,,上當啦。。

eastwind-2016 發表於 16-9-14 12:57
我以為系仁紀小學的必須交的費用,所以全數交清HKD1289,,上當啦。。

我都係全部買左,學校指引不清。供應商會唔會好麻煩?唔俾退款?

回覆:課程宣傳似通告 家長斥誤導 經學校派發 沒「不參加」選項

學校有出通告->大致係家長自行決定需唔需要嫁喎!下次睇清楚D通告啦!新生家長可能見到太多通告而冇仔細閱讀內容,只可怪自己不留心!