用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處 ~大坑東幼兒學校~
樓主: loklok0104
go

基督教服務處 ~大坑東幼兒學校~

Re: ~大坑東~新生講座會

[size=medium]OH!! Sorry ~~

真係我聽錯書呀!係帶小朋友自己張相(近照),等個小朋友同老師都可以認得個書包!

Sorry + Sorry !!

cherly 寫道:
唔好咁快定論 ~ 可能係我聽錯書呢!

[quote]
loklok0104 寫道:
chavezmama, 唔單係你無聽書, 我都無聽書添
[/quote]
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

修改了!!

[size=medium]開學物品表
校服 x 2
運動服 x 1
外套 x 1
校褸 x 1
書包 x 1
黑鞋 x 1
運動鞋 x 2 (一双放學校)
小毛巾(吸汗用) x 2
小毛巾(沬手/面用) + 毛巾盒 x 1
小朋友近照 (放書包供識認) x1
午睡套裝(在學校已買) x 1 – 要縫上名字 / 公仔作識認
白襪
底衫

如有錯漏請大家補足, Thanks!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

咕怪媽媽
石硤尾聽講都幾好,仲好似仍有位,你可以試吓報埋!

[/quote]

嚇 C 我。
見咁多人讚呢間幼兒園,我都好想囡囡入到去。見佢個網頁話要滿18個月先報名,我仲懶醒以為早少少打定電話去問下啦 ~~~~~

~~~~~~蘇副主任話滿額 lar ,要排 waiting list      

唉,唔知做唔做成同學仔添 :-| [/quote]

請問大坑東~全名係乜呀?

BABY-SUM,

基督教服務處大坑東幼兒園.

cherly,

唔該晒!

[size=large]放暑假啦     

冬天校樓NG  HO MY  OK  
[

But unfortunately the standard of English in the school as well as in the other nursery centres under Christian Service is extremely low.  That's what I could't stand for it!

loklok0104,

loklok放暑期, 你會唔會都放假同loklok一齊去玩呀?

kiu0723,

你的意思係唔係冬天校褸唔係好多時需要著, 可以唔洗買呀!

kiu0723 寫道:
冬天校樓NG  HO MY  OK  

hi,各位

7月25日的畢業典禮完滿結束.  小朋友的戲劇表演好精彩呀.

畢業生進場的儀式好特別, 由先生帶著一邊唱畢業歌, 一邊行入禮堂. 作為父母,真係好感動同感觸.

仔仔8月份都會以畢業生身份返學, 可以繼續享受學校安排的
活動.  

mandymfl

校褸唔係好多時需要著, 可以唔洗買呀, 仔仔未著不校褸, 天氣凍時, 可著棉背心打底, 再著冷衫上面, 暖過校褸.

莎莎,

唔該晒呀, 我可以save $$$!!
你仔仔著咩棉背心打底架? 如果10度以下係唔係都夠暖呀?

睇著自己仔仔女女大個畢業緊係有感觸啦, 我諗如果係我, 一定眼濕濕!

mandymfl

棉背心可以是國貨公司的貨色, 反正著在內面.

我自己喜歡同佢著高領底衫, 羊毛內衣再著校服, 因校服領大, 好易凍親頸, 容易病. 如果10度以下, 女孩都著運動服, 起碼腳仔唔會凍, 所以冬季運動服不妨買2套.

Dear all

我 BB 而家11個月, 我想出年9月俾BB讀 N1, 請問幾時報告架, 同難唔難入架, thank you
教育王國以外之相冊連結已被刪除

由 莎莎 於 2005-07-28 10:47:42

棉背心可以是國貨公司的貨色, 反正著在內面.

我自己喜歡同佢著高領底衫, 羊毛內衣再著校服, 因校服領大, 好易凍親頸, 容易病. 如果10度以下, 女孩都著運動服, 起碼腳仔唔會凍, 所以冬季運動服不妨買2套.

完全同意,其實好多時亞囡都著運動服返學如凍D就加棉背心打底tim,另外,棉背心真係又薄又暖,褸就多數都係羽絨/棉褸,THT都不是太嚴謹,最緊要小朋友唔好凍親.

Sinyu723, 莎莎,

真係唔該晒你地呀, 我初初仲諗著買1套運動服, 好在多得你地提點, 依家可以save 買校褸$$買多套運動服!

依家可入定紙啦!

金毛B媽 寫道:
Dear all
我 BB 而家11個月, 我想出年9月俾BB讀 N1, 請問幾時報告架, 同難唔難入架, thank you

cherly

請問係邊樹拿報名表 ??
教育王國以外之相冊連結已被刪除

請問小朋友行上5/F可行嗎?多唔多小朋友搭校車呢?由於位置比較隔涉,打風落雨麻煩嗎?請多多指教因打算轉到此校!謝!

LEON,

雖然5層樓梯, 但對於佢地離講(兩歲半至3歲)應該無問題, 如剛剛2歲時入讀可能會比較辛苦d, 要大人抱上樓梯.  

我仔仔都係搭校車, 我見架校車都好full架, 不過架校車唔但只係大坑東既小朋友, 所有基督教服務處既學校都有, 你本身住係邊架?

Here - Application form

For your information

金毛B媽 寫道:
cherly

請問係邊樹拿報名表 ??