用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 2017-18年剛剛first interview
樓主: bearchow
go

2017-18年剛剛first interview

回覆:megkim 的帖子

我個仔仔,用中文考

回覆:Himchumama 的帖子

下,入左兩間房?但有小朋友無貼紙,表示無入房考?不過我見好多小朋友,有粉紅色紫色貼紙

回覆:juneforgbb 的帖子

我個仔,都話好深。可能緊張啦,平時做到佢都話答錯左

引用:下,入左兩間房?但有小朋友無貼紙,表示無

原帖由 bearchow 於 16-09-13 發表
下,入左兩間房?但有小朋友無貼紙,表示無入房考?不過我見好多小朋友,有粉紅色紫色貼紙

...
我見隔離組d小朋友只有一個貼紙。

引用:下,入左兩間房?但有小朋友無貼紙,表示無

原帖由 bearchow 於 16-09-13 發表

...
冇錯,係兩間。阿仔話兩間房分別考唔同既嘢。

回覆:bearchow 的帖子

我阿仔話淨係砌拼圖同講故事,佢話好容易

回覆 Himchumama 的帖子

是否只入兩間房考? 還是好似過關咁,過到第一關就入第二間房、再過,就入第三間房,如此類推....

回覆:brng 的帖子

我又無聽阿仔講係咁考

回覆:sinying520 的帖子

原來2張貼紙,表示去左2間房

引用:回覆+Himchumama+的帖子 是否只入兩間房考

原帖由 brng 於 16-09-13 發表

是否只入兩間房考? 還是好似過關咁,過到第一關就入第二間房、再過,就入第三間房 ...
Not sure, 但阿仔話由一間房去另一間時,係全部小朋友一齊轉房,所以應該冇話第一間做唔到就冇得去第二間。

回覆:Himchumama 的帖子

我個個都係咁講,去完第2間房。一齊再去返第一間

唔好意思,咁多問題,因為這間是心儀之一,加上希望跳入公海大抽獎之前有間中獎,做backup。
無論結果如何,所有小朋友也很厲害了。五歲人仔面試,三文兩語、能歌善舞.....大家加油

引用:回覆+Himchumama+的帖子 唔好意思,咁多問

原帖由 brng 於 16-09-14 發表

唔好意思,咁多問題,因為這間是心儀之一,加上希望跳入公海大抽獎之前有間中獎, ...
唔緊要,明白你的緊張,因為今年間間競爭激烈,媽媽小朋友都辛苦。大家加油!

回覆:2017-18年剛剛first interview

我仔話一開始入到去課室,三人一組。首先老師要佢畫三個太陽加寫自己中英文名,然後聽咗個釣魚故事舉手答問題,之後玩砌圖,雙位數加減。

貼紙應該唔關事嘅係做完一間房就有一張。

我仔話一開始入到去課室,三人一組。首先老師要佢畫三個太陽加寫自己中英文名,然後聽咗個釣魚故事舉手答問題,之後玩砌圖,雙位數加減。

MMAAXX 發表於 16-9-14 18:27
我仔話一開始入到去課室,三人一組。首先老師要佢畫三個太陽加寫自己中英文名,然後聽咗個釣魚故事舉手答問 ...

我仔講的同你仔講的有點似,仲有認中英文字,(英文的都幾深),同處境題!

我個仔都係得2個貼紙.....

回覆:Yo2 的帖子

好心急,總要等下個月先有結果