用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗官立小學
go

深水埗官立小學 [複製鏈接]

新手一問,深水埗官立小學係咪寶校嚟架?點解有咁多位比大抽奬?我有冇理解錯啊?

2    0    0    0

回覆:深水埗官立小學

上網做左陣功課,大部份都話差,但係又冇講點解,可唔可以具體啲講佢有佢差喺邊?謝謝

引用:上網做左陣功課,大部份都話差,但係又冇講

原帖由 Jasmine11 於 16-09-10 發表
上網做左陣功課,大部份都話差,但係又冇講點解,可唔可以具體啲講佢有佢差喺邊?謝謝

...
因為有許多巴基斯坦人讀

引用:新手一問,深水埗官立小學係咪寶校嚟架?點

原帖由 Jasmine11 於 16-09-10 發表
新手一問,深水埗官立小學係咪寶校嚟架?點解有咁多位比大抽奬?我有冇理解錯啊?

...
淺,無咩功課,曾經有兩個老師自殺,但校舍和茘天一樣新,大。寶校中可以讀得過

原來係咁,開始明白呢,多謝回答🙏

其實傳黎傳去咪老師自殺單野。真心評論,如果同荔天/旅港比,深官學術一定淺。是否深一定好呢?好睇小朋友底子,底子好又谷得,咪荔天。底子弱D就選D程度無甘深D學校。最緊要小朋友讀得開心,舉例俾你入到聖芳濟各又如何,跟吾上,辛苦家長同小朋友。利申:小朋友現讀深官。

回覆:吉吉吉吉 的帖子

我記得有一個係係校內跳😰

引用:+本帖最後由+kitty_tang+於+16-9-11+22:57+

原帖由 kitty_tang 於 16-09-11 發表

其實傳黎傳去咪老師自殺單野。真心評論,如果同荔天/旅港 ...
但我諗你都唔會填深官乙一?就算自己小朋友程度好一般我諗無人會填深官乙一,每個家長都想入間比較好d嘅,不過唔好彩派中,又叩唔到門都要讀書嘅。我都有識兩個朋友讀緊,非常輕鬆,唔同年級,經常放學後都見到佢地。但我見校刊一年都換几多新老師。

回覆 吉吉吉吉 的帖子

其實中學派位如何? 今年放 15 都入到。同埋个个入左如雞咁腳走? 收生足吾足 ga?

引用:回覆+吉吉吉吉+的帖子 其實中學派位如何?+

原帖由 starrymama 於 16-09-12 發表
回覆 吉吉吉吉 的帖子

其實中學派位如何? 今年放 15 都入到。同埋个个入左如雞咁腳走? 收生足吾足 ga? ...
搵唔到今年派左咩學校,去年都搵到個,但沒數量

回覆 吉吉吉吉 的帖子

其實中學派位如何? 今年放 15 都入到。同埋个个入左如雞咁腳走? 收生足吾足 ga? ...
今年只搵到哩個咋

回覆 吉吉吉吉 的帖子

收生應該足,前兩年,第一日派位果日,仲有人去叩門,佢起碼好過街坊福利會,四邑,五邑,校舍起碼吸引,書簿費又便宜。

我去年因派得太差的情況下都去左叩, 認同深官算不上差

回覆:kitty_tang 的帖子

很難得有用家分享👏🏻👏🏻
可唔可以再問下你,學校會唔會比較多"非香港人"呢?
學校算有愛心嗎?功課適量嗎?
你的小朋友讀得開心嗎?現在讀幾年班呀?

唔好意思,有咁多問題,希望你可以解答?謝謝你呀😊

回覆:superbaby1108 的帖子

可唔可以問吓,你去叩門,咁佢哋有冇最尾有冇俾Offer你?
係咪通常去叩佢門,都會有offer架? thanks

我覺得係因為升中派位不是太好,所以較少家長選

回覆 Jasmine11 的帖子

吾覺得有很多非香港人的同學仔。很好彩一年班遇到好有愛心班主任。阿囡笫一次默書,害怕手又發抖,老師鼓勵佢。令囡囡很喜歡上學。功課量不多,因為所有同學仔都係派位入黎,程度有高有低,所以課程由淺教起。如果要谷的話,深官一定吾係。

回覆 Jasmine11 的帖子

而家三年班了,係讀得開心。

回覆 kitty_tang 的帖子

我細女都係讀深官。今年3年級呀~
寶兒豬豬~ 每日更新blog~
http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

Jasmine11 發表於 16-9-10 17:26

...

深水埗三間官立小學,福榮街官小教好,但校舍較細和舊。多印巴讀的那間,應該是李鄭屋官小,那間用英語教學的。
‹ 上一主題|下一主題