用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 69,70,71網既屯門家長,你哋派咗邊間呀?入&# ...
go

69,70,71網既屯門家長,你哋派咗邊間呀?入嚟講&am [複製鏈接]

69,70,71網既屯門家長,你哋派咗邊間呀?入嚟講吓呀!

如題! Thanks!
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Re: 69,70,71網既屯門家長,你哋派咗邊間呀?入嚟講吓呀!

我第一志願~~~~ 保良局莊啟程上午校。     
雪雪.我係麻煩友~~雪雪

Re: 69,70,71網既屯門家長,你哋派咗邊間呀?入嚟講吓呀!

hi.....janetc:

我個仔派左世界龍岡小學,有d失望

Hi stella,
你有冇試下叩門呀! 應該ok喎! try your best!
世界龍岡小學係第幾志願?

Please check your email. 希望幫到你.

你哋派咗邊間呀?

Re: 69,70,71網既屯門家長,你

potung 寫道:
我第一志願~~~~ 保良局莊啟程上午校。     

Is it band one school?

My daughter 已報了小4, 青松, 拔臣, 梁周順琴, 何日東
各位識吾以上school, any comment?

Have you any sample of letter about parent for changing school? Thank you very much!

HI all :

我諗住報志豪 or 直資李宗德, any comment ?

HELLO,

我囡囡派第一志願保良局志豪小學.

WINGIN.

直資李宗德係邊度?? 幾多錢1個月?
  如果程度差不多, 我會揀志豪.

我囝囝派到保良局梁周順琴上午校!
  :

mousei :

直資李宗德係天水圍, $1,200.00/月
主要用英文同普通話教學.

WINGIN :
恭喜你!   

janetc,
你點ar

Hi S.O.S,
我仔仔今年9月先揀學校,但我而家已經好緊張la, c la 點算?

Dear all fans,
唔好意思,為方便大家睇,我將你們的資料排序,多謝報料!
potung : 第一志願保良局莊啟程上午校
stella.yam : 仔仔世界龍岡
WINGIN : 囡囡派第一志願保良局志豪小學
Heihmom : 囝囝派到保良局梁周順琴上午校

janet,
aiya sorry sorry,我搞亂左記錯你係今年tim   

我阿女個best friend第一志願五邑,不過佢尋日叩何日東門掂左   

Hi S.O.S,
don't say sorry la! 我好開心有你關心我呀! 唉~千禧bb爭崩頭ar.
你囡囡best friend成績應該很好啦.   
你可否幫我問問佢媽咪,佢跨區何日東係咪1st choice? 何日東interview問d咩? 需考試嗎? 是否有專長?
萬分感激!

janetc,

嘻 ~~ 我路過見到妳 ! 搭傘吓先 !  唔使騰喎, 大抽獎始終靠運氣, 祝妳想果間入果間啦 !!

janetc,

你不是想囝囝出九龍讀小學嗎?諗諗佢啦!

janetc,

我個女都係千禧b, 現在我都為報小一而煩. 我現住荃灣區, 女兒亦在同區讀幼稚園. 本來我想報馬灣的基慧, 但因有可能搬家, 我倆公婆都在屯門返工, 所以好想考慮住屯門. 由於我不清楚屯門區有什麼學校可選擇, 所以現仍未決定住處!
我剛睇完你地留言, 提及志豪,何日東及天水圍的xx, 你可否話我知這幾間學校的教學呢! 我係完全唔希望小女入一間程度深及多功課的小學!
唔該晒!
一家三口大魔頭小霸王勞帝獸

Hello,

我仲了第一志願非常開心, 但亦很憂心, 因為聽聞考試很大
壓力,相差幾分,名次會相差很遠, 而平均每月吾考試就有測驗,
到時真的吾得閒.我喜歡它的原因是近, 打風落雨都不怕,
行5-10分鐘便到學校.在本區保良局是信心保正, 因為有幼稚園,小學, 中學,都有好的成績及表現.我囡囡幼稚園是保良局
易桂芳,小學派到志豪, 希望中學可入到百周年啦.現在想實在
太遠了!

wingin.

‹ 上一主題|下一主題