用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有冇辦法向政府申請比多啲資源或免稅
go

有冇辦法向政府申請比多啲資源或免稅 [複製鏈接]

訓練既費用真係好貴,又要放棄份工。有冇辦法向政府申請比多啲資源或加大免稅額

0    0    0    0

引用:訓練既費用真係好貴,又要放棄份工。有冇辦

原帖由 yetinwo1213 於 16-09-08 發表
訓練既費用真係好貴,又要放棄份工。有冇辦法向政府申請比多啲資源或加大免稅額

...
我諗真係要團結,向社福介議員反映!其實真係好貴,還要交税,政府又比唔到任何更好的訓練,我都覺得政府應該比訓練費用減税,不改要改税務條例,真係要議員才可幫到手。

回覆:lulumelody 的帖子

前幾日係地鐵聽到d野,唔知真定假,依家的到校計劃如果成功,政府就唔會開辦新的特殊幼兒中心,所以真係要多d出聲,因到校可以塞主班家長的口,好多最後都入普通的學校就了事

引用:Quote:原帖由+yetinwo1213+於+16-09-08+發

原帖由 lulumelody 於 16-09-08 發表
我諗真係要團結,向社福介議員反映!其實真係好貴,還要交税,政府又比唔到任何更好的訓練,我都覺得政府應 ...
咁知唔知搵邊個議員幫手呀?我地真係要爭取吓! 啲積蓄都用哂係training度。

引用:Quote:原帖由+lulumelody+於+16-09-08+發表

原帖由 yetinwo1213 於 16-09-08 發表
咁知唔知搵邊個議員幫手呀?我地真係要爭取吓! 啲積蓄都用哂係training度。

...
找張超雄!

回覆:有冇辦法向政府申請比多啲資源或免稅

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=2_425353_0&category_guid=nextplus&category=magazine

回覆:有冇辦法向政府申請比多啲資源或免稅

好想向政府反映我地既難處,我建立了facebook群組,有興趣請pm我

‹ 上一主題|下一主題