用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 東區Sen 學生支援
樓主: rabbit_mother
go

東區Sen 學生支援 [複製鏈接]

long107 發表於 16-9-17 13:28
直資學校其實幾千人報名考到入去,考到一定係精英,莫講話SEN學生,一般學生都未必入到去,SEN家長不需要 ...

剛聽過崇真簡介會,校長清楚表明對SEN學生無乜支援,各位SEN留意。

醒目開學勳章

rabbit_mother 發表於 16-9-7 23:04
準備開始揀學校,除了上網看學校資料,仲有打去問具體情況。
打去自己畢業的舊校,不是一線名校。開學前已 ...

係咪太古?聽聞上位中又轉咗校長,之前小班教學好似唔錯,但上咗位呢2年好似變咗

回覆 小花子 的帖子

嗯,當年我去我區小一的簡介會,真的遇到一些“極品”校長,簡直目中無人,什麽都叫副校長,主任說,自己就黑面站在一邊。

我當場就決定不會申請這所學校,我家小朋友以後六年要對住一個黑面神,豈不好糟糕?更遑論關愛?

引用:Quote:rabbit_mother+發表於+16-9-7+23:04+

原帖由 BABY520 於 16-09-19 發表
係咪太古?聽聞上位中又轉咗校長,之前小班教學好似唔錯,但上咗位呢2年好似變咗
...
學校我就唔開名了,不過根據我提過的資料好容易估到。
有朋友剛話我知過去3年,學校無幫過個小朋友。我自己親耳聽副校長講以上一番話,加上已有實際例子發生,我唔會送羊入虎口的

回覆 rabbit_mother 的帖子

可否pm我小學名? 謝謝!

我決定自行填佛教中華康山

引用:回覆+小花子+的帖子 嗯,當年我去我區小一

原帖由 200904 於 16-09-19 發表
回覆 小花子 的帖子

嗯,當年我去我區小一的簡介會,真的遇到一些“極品”校長,簡直目中無人,什麽都叫副 ...
係講緊對住東區走廊個間?
我坐太遠睇唔到佢黑面。

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

引用:我決定自行填佛教中華康山

原帖由 S.Q.A 於 16-09-20 發表
我決定自行填佛教中華康山
你報今年小一?我仔今年都係報康山,對落又係有個細佬

回覆樓主:

有冇支援都其次,如果D學校連包容和愛心個都冇,真係唔好入…… 揀學校唔好淨睇學校綱頁,多D問下朋友有冇親友讀緊,冇就,只有係EK收料同比較

回覆 maggie814 的帖子

今年康山都多人自行報

回覆 Wistaria 的帖子

愛心真係好重要,我想佢入一間有愛心既學校,日後做個好人

回覆:Wistaria 的帖子

同意,所以開始睇完網頁後,有自己打去問學校。
我唔係需要資源同佢上堂,我自己可以負擔。可惜如果我不斷出去做治療,學校唔配合就晒氣!
無愛心不包容,不要掛羊頭賣狗肉去欺騙家長!

‹ 上一主題|下一主題