用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學 升上培道中學
go

升上培道中學

想幫阿仔報培道小學,但直上嘅培道中學又係女校,所以大家知道培道小學嘅派中結果嗎?

sinying520 發表於 16-9-2 09:24
想幫阿仔報培道小學,但直上嘅培道中學又係女校,所以大家知道培道小學嘅派中結果嗎?

...

up

回覆:baby_112 的帖子

上星期簡介會

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 ivypooh 的帖子

謝謝無私分享﹗點解佢係寫2014-2016年...唔係2015-16 年...兩年內的升中學位分佈?

回覆:szwani2412 的帖子

因佢話係用2年嘅分數呈分,你就當係今年升個班

咁少女仔上返培道中學.......反而多BAND 2 生 揀直資聖道迦南...

szwani2412 發表於 16-9-23 14:57

咁少女仔上返培道中學.......反而多BAND 2 生 揀直資聖道迦南...
1. Maybe係男同學2. Maybe家長想讀英文中學

little_yolky 發表於 16-10-6 12:51
1. Maybe係男同學2. Maybe家長想讀英文中學

原來培道中學新校長是來自德望中學,dse 亦由3322 6x%. > 8x%, 靜靜地由b2 > b1 了,仲有兩位5*狀元,你睇返同區 b1既學校多數都係7x% 3322, 有關資料可參考返培道中學網站,及再睇返教統局同區學校dse成績,而4班裡現在是3班中文班,1班英文班

lcl505 發表於 16-10-26 17:37
原來培道中學新校長是來自德望中學,dse 亦由3322 6x%. > 8x%, 靜靜地由b2 > b1 了,仲有兩位5*狀元,你睇 ...

更正是3班英文班1班中文班

Only 60 人畢業??但不是收百多人嗎?有些升中資料是否沒有完全展示?

hailey_ma 發表於 16-11-8 09:29
Only 60 人畢業??但不是收百多人嗎?有些升中資料是否沒有完全展示?
百幾人係依家升小一, 60人係依家升中一, 學童之前係少好多, 不知道的嗎? 你唔覺得自己幫小朋友搵幼稚園好辛苦嗎? 聽聞以前考親直私, 都會有一兩個offer。依家邊有呢支歌仔唱, 全軍覆沒就聽得多。

培道升中資料係全部展示的, 放心。

回覆 lcl505 的帖子

培中新校長係德望老師?

Glorialee826 發表於 17-7-6 17:25
回覆 lcl505 的帖子

培中新校長係德望老師?

係之前徳望主任

sinying520 發表於 16-9-2 09:24

...

今年

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

baby_112 發表於 17-9-17 08:40
今年

今年派得唔錯咁。培道年年都多人去讀聖道迦南,喱間係b2定b3?