用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大圍區(88網) 同 沙田區(91網)
樓主: cherry2013
go

大圍區(88網) 同 沙田區(91網)   [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

chinsari 發表於 16-9-14 16:06
咁如果乙一揀一線, 乙二乙三乙四都揀二線,乙五乙六先揀三線…正常定好危險呢? ...
危險,你無運行唔中乙一,就去到乙5-6-7仲有,咩叫123線?!

恐龍家

引用:Quote:chinsari+發表於+16-9-14+16:06+咁如

原帖由 小曳人 於 16-09-14 發表
危險,你無運行唔中乙一,就去到乙5-6-7仲有,咩叫123線?!
如果88網 張煌偉 同 美林小學 ok ma?

winnie927_1999 發表於 16-9-14 15:34
回覆 ckkong97 的帖子

其實慈航今年有5班, 每班都26-27人。 其實老師校長好有愛心,學校設備同配套都好好 ...
慈航其實唔差, 只係啲人唔鍾意佢係佛教...
應該係佢呢幾年都開多左班... 2016 有5班, 2017 變左得番2 班...

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+小曳人+於+16-09-14+發表危險

原帖由 mandyyeung28 於 16-09-14 發表
乙五六都入到

恐龍家

回覆:大圍區(88網) 同 沙田區(91網)

美林小學派位都ok..你可看學校website

mandyyeung28 發表於 16-9-14 18:57

張煌偉唔差的,校長及老師有愛心,小班教學。

引用:Quote:原帖由+mandyyeung28+於+16-09-14+發

原帖由 小曳人 於 16-09-14 發表
乙五六都入到
明白。咁冼次雲 呢間 ok ma?  好似好少人講。

醒目開學勳章 貢獻勳章

mandyyeung28 發表於 16-9-15 08:28
明白。咁冼次雲 呢間 ok ma?  好似好少人講。
乙二應該入唔哂
恐龍家

回覆 donkey0201 的帖子

請問知唔知道白普理OK嗎? 15分有機會入嗎?

回覆 hsiehevonne 的帖子

十分感謝你的意見!!
其實老公係朱小下午校舊生, 所以小朋友有20分, 應該自行選校會填王賜豪, 希望有機會入啦!
祝你的小朋友向王賜豪生活愉快 ^^

回覆 mandyyeung28 的帖子

聽說2間都OK的, 美林小學係小班敎學, 適合D需要特別照顧的小朋友! 而張皇偉都係啱D SEN 的小朋友, 不過2間學校唔係D一線學校, 所以無乜人提LEE 2間學校啫!

醒目開學勳章 貢獻勳章

cherry2013 發表於 16-9-15 13:23

十分感謝你的意見!!
朱小無宗教,20分好大機會入喎
恐龍家

引用:回覆+mandyyeung28+的帖子 聽說2間都OK的,

原帖由 cherry2013 於 16-09-15 發表
回覆 mandyyeung28 的帖子

聽說2間都OK的, 美林小學係小班敎學, 適合D需要特別照顧的小朋友! 而張皇偉都係 ...
其實我唔係對呢2間有興趣 我諗定啲排位 我驚乙一唔中 去左乙2 所以我要諗定乙2 放邊間 又ok嘅 又機會大啲 嘅學校。 我怕擺錯位就會唔知派到邊。

小曳人 發表於 16-9-6 17:12
呢四間係88網津小
四間唔係大熱,叫做次熱嘅選擇,過住會有少數人第二志願入到 (或絕大部份揀第一會入到)
...

張煊昌差過冼次宏?有冇用家?多d意見?

引用:回覆+hsiehevonne+的帖子 十分感謝你的意

原帖由 cherry2013 於 16-09-15 發表

十分感謝你的意見!!
你好!請問你指朱小是朱正賢嗎?
另即黃賜豪跟朱小有關係?

cherry2013 發表於 16-9-15 13:23

十分感謝你的意見!!

20分應該好有機會
So far入學到宜家,學校的配套有
1. 今年開始調整課表,最後一堂55分鐘導修課可以在學校有科任老師問功課
2. 有自費課後功課輔導班可參加,與校外機構合辦
3. 入學後,熱心的家教會會幫每一班開專屬whatsapp group,可以討論手冊功課內容
4. 每日學校都會上載手冊內容同通告電子版本上校網,可以對番同遺失可以download番

kerorowaiwai 發表於 16-9-16 08:30
你好!請問你指朱小是朱正賢嗎?
另即黃賜豪跟朱小有關係?

88網王賜豪是2005年由朱正賢下午校同田心谷小學合併而成立,所以朱小下午校有舊生分。
如今91網的朱正賢是原本的朱正賢上午校。

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:Quote:小曳人+發表於+16-9-6+17:12+ 呢四間

原帖由 melun 於 16-09-15 發表
張煊昌差過冼次宏?有冇用家?多d意見?
地點上差D

恐龍家

引用:Quote:原帖由+melun+於+16-09-15+發表張煊

原帖由 小曳人 於 16-09-17 發表
地點上差D
15分 自行 邊間機會大??

各位, 九龍城浸信會(恩平)小學 VS 張煌偉, 15分邊間易入? 2間邊間好D?
‹ 上一主題|下一主題