用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 2歲親子音樂班
go

2歲親子音樂班 [複製鏈接]

我仔2歲一個月,家裡剛買了ukelele,我自學了兩隻歌陪他唱,他好開心日日拉住我要我陪他唱,又拿起ukelele要自彈自唱.
我知道有ukelele親子班的,不過好似3歲半才上得。
請問有無2歲小朋友可去的music playgroup可推介一下?地點為大圍田心/土瓜灣為佳。最好有ukelele上堂的。如有介紹請pm我,謝謝!
   4    0    0    0

我仔又係2歲一個月, 都想搵music playgroup r~

回覆:2歲親子音樂班

全港較有名的music playgroup有Tutti同MusicRings. 分別係奧運同銅鑼灣。我住紅磡都特登過海去上,因為呢頭無咩好選擇..

Homan604 發表於 16-9-17 12:48
全港較有名的music playgroup有Tutti同MusicRings. 分別係奧運同銅鑼灣。我住紅磡都特登過海去上,因為呢頭 ...

T字头果间点样好?

引用:全港較有名的music+playgroup有Tutti同Musi

原帖由 Homan604 於 16-09-17 發表
全港較有名的music playgroup有Tutti同MusicRings. 分別係奧運同銅鑼灣。我住紅磡都特登過海去上,因為呢頭 ...
我都想知tutti music好唔好,thanks

queenie1985 發表於 16-9-17 22:22

上個t嘅trial class, 完全唔掂,無join(emoji)

oneonemama 發表於 16-10-7 00:13
上個t嘅trial class, 完全唔掂,無join(emoji)

Tutti比起MusicRings會差d,我覺得主要係佢地老師無噤active,上起堂來較悶。兩間個課程同教材都好齊。而MusicRings有位Teacher Daniel,佢上堂個氣氛簡直無敵。有機會去上下試堂就會知

queenie1985 發表於 16-9-17 22:22
delete

回覆:2歲親子音樂班

親子音樂班可考慮奧福,高大宜 ,kindermusic, 同Yamaha 課程

keep-calm 發表於 16-10-19 10:04
親子音樂班可考慮奧福,高大宜 ,kindermusic, 同Yamaha 課程

奧福,高大宜試過上幾堂,不過感覺課程唔fit香港幼稚園的程度要求...

Homan604 發表於 16-10-20 19:07
奧福,高大宜試過上幾堂,不過感覺課程唔fit香港幼稚園的程度要求...

點為之fit香港幼稚園要求?
‹ 上一主題|下一主題