用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區中學
樓主: canko
go

葵青區中學   [複製鏈接]

canko 發表於 16-12-4 20:26
見到d學生都好有禮貌,學校都話唔會只著重成績,會着重佢地其他方面發展。大家今日有無去荔天?
...

重複,delete

請問荔天同伍是同一banding?

elbk 發表於 16-12-4 09:48
是否我聽錯?我聽到是中一全部英文班,冇分中英文班,因為校長話要一視同仁,一次分班試定不到水平,所以 ...

你係咪講伍若愉?你聽既無錯除左佢話上年收3xx自己收38人

elbk 發表於 16-12-4 09:48
是否我聽錯?我聽到是中一全部英文班,冇分中英文班,因為校長話要一視同仁,一次分班試定不到水平,所以 ...

jojoplanet 發表於 16-12-4 23:25

即係中一數是全英?
現在唔知係點,撹到我好亂

jojoplanet 發表於 16-12-4 23:25

即係中一數是全英?
現在唔知係點,撹到我好亂!(emoji)(emoji)

elbk 發表於 16-12-4 23:41
即係中一數是全英?
現在唔知係點,撹到我好亂!(emoji)(emoji)

簡介咁寫

CJBB 發表於 16-12-4 23:11
請問荔天同伍是同一banding?

banding 好似荔天高過伍,同是band 2
我去過兩間簡介會, 伍嘅學習支援好似多d,伍強調品德教育。

引用:Quote:CJBB+發表於+16-12-4+23:11+ 請問荔

原帖由 熊大 於 16-12-05 發表

banding 好似荔天高過伍,同是band 2
我反而覺得伍高D,入U率57.9,雖然係包括副學士同學士,但band 2嚟講算高

oiyau2005 發表於 16-12-5 01:17
我反而覺得伍高D,入U率57.9,雖然係包括副學士同學士,但band 2嚟講算高

...

係,荔天話得3成入U率,我有d 詫異。

熊大 發表於 16-12-3 19:23
整體覺得佢都ok..佢地中一會全用中文教數學, 到中二就會按照學生能力入讀彈性班或英文班, 所謂英文班是 ...
謝謝你呀! 好詳細!

醒目開學勳章 王國長老

...

個表有古怪
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

...
仲有就係大學唔止學士同副學士課程
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

熊大 發表於 16-12-5 01:29
係,荔天話得3成入U率,我有d 詫異。
3成包埋Asso n h dip?

...
Should not include Asso n h dip. Only 2x% jupas degree

醒目開學勳章 王國長老

chocolatebean 發表於 16-12-5 09:01
Should not include Asso n h dip. Only 2x% jupas degree
所以我咪話個表有古怪囉, 大學入面課程唔止得學士同副學士, 仲有 h. dip

miriam 發表於 16-12-5 09:02
所以我咪話個表有古怪囉, 大學入面課程唔止得學士同副學士, 仲有 h. dip
...
如有OVER 5成, 咁已可升Band

醒目開學勳章 王國長老

chocolatebean 發表於 16-12-5 10:43
如有OVER 5成, 咁已可升Band

數據及文字偽術又一例證

miriam 發表於 16-12-5 10:49
數據及文字偽術又一例證
大學課程,包括資助學士,資助副學位,自資學士同自資副學位

收生要求:
資助學士: 3322, 另外要21分+先較大機會有Offer
自資學士: 3322, 基本上14分+已有不少院校收 (如珠海書院, OUHK)
資助副學位/自資副學位: 差不多, 至少要 22222

所以, 無breakdown既情況下, 加上3322率唔係高 (~63%), 當中可能只有40%係學士學位

不過, 伍今年成績比前幾年好, 3322率今年仲高陳兆民 (陳記真係要檢討吓, 收生水平應該好過伍一截, 但成績就.....)

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-12-5 11:06
大學課程,包括資助學士,資助副學位,自資學士同自資副學位

收生要求:
全完/陳記似乎係葵青負增值學校
‹ 上一主題|下一主題