用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區中學
樓主: canko
go

葵青區中學  

canko 發表於 16-12-10 16:54
想請問有無人知道李賢堯、吳祥川同顧超文又如何?如果成績只是b2有機會嗎?
...
呢三間都係 B2, 排名我就唔識分嘞

chocolatebean 發表於 16-12-11 23:54
乙2仍有位的B1中學:S M(小量位),83
乙3仍有位:pp, 陳,全
SM 如果乙2還有位, 那麼乙1-SM, 乙2-PP, 女仔是band 1 的話, 就 sure win.

ktdanielli 發表於 16-12-12 21:27
SM 如果乙2還有位, 那麼乙1-SM, 乙2-PP, 女仔是band 1 的話, 就 sure win.
我哋以前d人博到盡,乙1 lw 2 sm 3 pp

chocolatebean 發表於 16-12-12 21:29
我哋以前d人博到盡,乙1 lw 2 sm 3 pp
女仔在葵青區,真是着數,基本上這樣排乙2&3都小了一批男仔來競爭。最近去了2家女校參觀過,拿了他們學校介绍小冊子,裏面有今年DSE成績,SM的成績比過去2年有大進步,相反PP的真是持續下降,之前有人提過,PP要應付太多課外活動,影響了成績。

ktdanielli 發表於 16-12-12 21:59
女仔在葵青區,真是着數,基本上這樣排乙2&3都小了一批男仔來競爭。最近去了2家女校參觀過,拿了他們學校介绍 ...
男仔就麻煩d,乙2只可選陳/83/C Y

chocolatebean 發表於 16-12-12 22:24
男仔就麻煩d,乙2只可選陳/83/C Y
點解呢?

CJBB 發表於 16-12-12 23:10
點解呢?
No other choice

引用:Quote:CJBB+發表於+16-12-12+23:10+點解呢?

原帖由 chocolatebean 於 16-12-12 發表
This  is the root  cause.

迦密,石天,皇仁點排名?
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

chocolatebean 發表於 16-12-12 23:25

請問大家稔定統一派位表未?學校已派了影印本叫我們填返學了,頭痛(emoji)

有冇人可以幫我排吓這幾間. 花多眼亂呀. B1尾, 原本唔想咁博, 打算乙三填吳祥川, 但老師話唔得.

乙一李兆基, 乙二陳兆民, 之後...

全完, 伍若瑜, 吳祥川, 李賢堯, 顧超文, 荔天, 皇仁舊生會, 石天. (唔想揀八三)

點排好? 請指教.

ioi 發表於 17-4-20 22:36
有冇人可以幫我排吓這幾間. 花多眼亂呀. B1尾, 原本唔想咁博, 打算乙三填吳祥川, 但老師話唔得.

乙一李兆 ...

你老師提意嘅係b1排法,佢肯定你小朋友係b1先會咁做,伍已經係安全網後面點排都無乜所謂
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

easonkinki 發表於 17-4-20 23:05
你老師提意嘅係b1排法,佢肯定你小朋友係b1先會咁做,伍已經係安全網後面點排都無乜所謂
...
謝謝意見!
咁請問大家覺得全完好啲定伍若瑜好啲? 邊間多啲活動? 邊間功課考試壓力大啲?

elbar  魚與熊掌   發表於 17-4-21 10:28

乙一李兆 ...

基本上你兆基吾入,兆民也入梗,之後其實放多間1c ,第四band 2a, 之後亂填也可以,因為冇機會去到甘後

719117 發表於 17-4-21 10:56
基本上你兆基吾入,兆民也入梗,之後其實放多間1c ,第四band 2a, 之後亂填也可以,因為冇機會去到甘後:wa ...
真係咁穩陣?!~ 好啦, 咁我都冇咁驚.

ioi 發表於 17-4-21 11:29
真係咁穩陣?!~ 好啦, 咁我都冇咁驚.

99.9999%穩陣

ioi 發表於 17-4-21 00:05
謝謝意見!
咁請問大家覺得全完好啲定伍若瑜好啲? 邊間多啲活動? 邊間功課考試壓力大啲?
...

全完是英中,伍是中中,排當然全完先

ioi    發表於 17-4-21 11:59

719117 發表於 17-4-21 10:56
基本上你兆基吾入,兆民也入梗,之後其實放多間1c ,第四band 2a, 之後亂填也可以,因為冇機會去到甘後:wa ...

其實填到第五已經唔知點填好,老師話保險d, 因為b2生學生多但學校少。另想請教如果b3有咩好填?裘錦秋,循道,燕京,皇仁,李惠利,嶺南,點排好?

乙一李兆 ...

請問有梁植偉如何?

canko 發表於 17-4-25 21:29
請問有梁植偉如何?
我都唔清楚. 我填埋梁植偉在第十幾.