用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人報過Prepnk1?
樓主: Mava
go

有冇人報過Prepnk1? [複製鏈接]

回覆樓主

上去聽過!好流

回覆樓主

唔好嘥錢,間野好流.

我講明考港島女龍,個顧問就一直推介叫我考民生,培正。3xxx 8次consultant, 仲只係見主子二次,其餘時間佢比材料家長train. 咁不如家長自己教,洗乜比錢佢賺

Usagicat 發表於 18-6-1 20:35
唔好嘥錢,間野好流.

我講明考港島女龍,個顧問就一直推介叫我考民生,培正。3xxx 8次consultant, 仲只係 ...

係呀!真係嬲爆!捉住家長愛兒❤️理及羊群驅使下報讀課程。俾咗(emoji)應該由佢地專人搵我點安排時間預備,家長點配合。掉轉頭我地主動約番佢地時間。又藉詞要我們學校取錄信作為公司作統計及記錄,覺得佢地可能用來吹噓又成功為小朋友成功考入某幼稚園。這是本人真實分享,這是個人感受,各家長們自己細心分析,再作出決定吧!

snakewawa 發表於 18-6-1 21:15
係呀!真係嬲爆!捉住家長愛兒❤️理及羊群驅使下報讀課程。俾咗(emoji)應該由佢地專人搵我點安排時間預備 ...

唔駛靠佢,我自己都考到名幼

同個consultant 傾咗15分鐘,佢對龍幼所在的校網一d 都唔熟悉,連interview 模式都不知道。自己花時間係EK 搵仲好過靠佢。又唔知道D學校鐘意乜類型學生. 淨係不停催你plan. 唔好嘥錢

Usagicat 發表於 18-6-1 21:26
唔駛靠佢,我自己都考到名幼

同個consultant 傾咗15分鐘,佢對龍幼所在的校網一d 都唔熟悉,連 ...

講開呢様我又要講,我地係家中答晒問卷再俾佢地改卷,諗住得到專業人士幫助,糾正錯誤。點知面見時候無深入討論內容,係咁兜圈,瞓着(emoji),懷疑佢根本就無睇過我份功課作面見時討論。早知如此!將有關費用俾小朋友報興趣班好過。又或者交2⃣️期學費仲實際(emoji)

回覆樓主

我地細b,我報著8間都係名幼加龍幼,佢地俾既意見對我地考面試冇麼用,真係睇小朋友性格,名幼我地都入著2nd in,但係照佢地方法回答問題都唔得,自認小朋友表現好好,最尾被一間半龍幼收著,如果真係要講有用既地方就係老師會話你知你報既8間學校特點同埋如果最尾俾幾間學校收甘時心裡1516,佢地都會俾滴中肯意見出來。但係真係對面試個下係冇用既,同埋客服好差……好hea……

seasonz 發表於 18-6-5 18:03
我地細b,我報著8間都係名幼加龍幼,佢地俾既意見對我地考面試冇麼用,真係睇小朋友性格,名幼我地都入著2n ...

客戶服務係近乎無

snakewawa 發表於 18-6-1 13:24
我係火車頭用家,好似大家咁想為子女報考❤️儀幼稚園。課程計劃費用唔平,吹噓99%入讀❤️學校,本着1⃣ ...

咁你咪俾埋錢,再俾tips 佢地law...

我去BB展見到,都好心大心細

有問過佢地

普通都要9千幾蚊

scullie 發表於 18-6-7 19:59
咁你咪俾埋錢,再俾tips 佢地law...

我去BB展見到,都好心大心細

所以諗清楚,這是我的經歷.

回覆樓主:

好多謝用家嘅意見呀~
之前好少post 講佢地
今日終於搵到

俾多d信心我 。。。 唔洗搵佢地
‹ 上一主題|下一主題