用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 明慧國際幼稚園 (北角分校) 想問下讀緊嘅家長有關教師愛心問題
go

想問下讀緊嘅家長有關教師愛心問題

我來緊要幫囡囡報pn, 但成日都睇見話明慧老師冇愛心,係咪真架? 睇資料好似語境好好咁,想知多啲資料,謝謝。

回覆:ayi121 的帖子

我仔pn班老師好好, 我覺得有愛心

我囡之前pn班兩位老師都好好,同班好多小朋友k1也考到好學校

回覆:kikilauust 的帖子

我仔之前讀個個好一般

我覺得有無愛心係睇老師. 我囝話中意老師, 但老師從來無打電話來講佢喺學校的生活, 除左一次15分鐘的家長日. 可能我哋要主動打去同老師傾計掛.

同埋, 平時無返學, 而家長當日又無同學校請假的話, 學校都唔會打來問.  

KD_BB 發表於 16-8-24 11:08
我覺得有無愛心係睇老師. 我囝話中意老師, 但老師從來無打電話來講佢喺學校的生活, 除左一次15分鐘的家長日 ...

Same here

回覆樓主:

我仔pn班兩位老師都好好,好有愛心,每日接放學老師都會講一講當日佢在學校既情況,請病假亦有打電話來關心小朋友情況

我仔n班老師都好好,冇返學有打來問候,整損左(校外)都有打比我

語境非常好,我仔已講到完整英文句子,考k時就睇到佢比上一年進步左好多!!

放學姐姐接,都會同姐姐講佢校內情況,我仔好中意返學

ayi121 發表於 16-8-18 10:28
我來緊要幫囡囡報pn, 但成日都睇見話明慧老師冇愛心,係咪真架? 睇資料好似語境好好咁,想知多啲資料,謝謝 ...

完全唔覺得有愛心,冇返學幾日一句都冇問候過

Daijackwai 發表於 17-7-10 13:08
完全唔覺得有愛心,冇返學幾日一句都冇問候過
可否pm告知邊位班主任