用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: QKMA
go

DEL. [複製鏈接]

回覆 QKMA 的帖子

不用delete post,上Ek就係大家討論。香港教樂器的老師好多,有資深,亦有自己都讀緊的學生;有好有熱誠,亦一定有害群之馬,傾吓無問題,乜都唔敢講,難怪Ek越來越靜

回覆:Jane1983 的帖子

對,冇人批評你,呻下好d,只是如有不妥,趁未考同長笛老師傾,例如仲乜會突然教d技巧,夠時間練習之類,與其尢佢,不如令女合格好過

引用:Quote:Yanamami+發表於+16-8-17+21:28+我女

原帖由 little_yolky 於 16-08-18 發表
點解樓主話"錢, 真係咁重要?", 乜考試歌曲難度會同錢掛勾嗎?
為何長笛老師會這麼恨心對自己學生,錢,真的十分重要

對。點解咁講

回覆:選老師要小心……

原來係咁,明白了。
呻過後現在最重要係令小朋友重拾信心,同老師再溝通一下啦

自強不息 厚德載物

QKMA 發表於 16-8-18 18:05
其實只想考到八級,合格就ok~沒有期望過高!而呢位老師一早問我女會否再考上去,我老實答咗唔會,至於老師1 ...
啊, 原來係咁!睇時序阿囡應該考完,如何?handle唔handle到?

回覆:little_yolky 的帖子

今日考完試,盡了力!希望順順利利啦!考唔到就另找老師再考過~

回覆:QKMA 的帖子

其實每首歌都有不同技考,放得喺八級就係八級,怎會越級呢?向好方面想,老師可能想小孩籍考試曲目改善技考。不要太著重考試,音樂不是這樣的!

‹ 上一主題|下一主題