用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 真鐸學校 想問各位,真鐸係咪活動教學教書
go

想問各位,真鐸係咪活動教學教書 [複製鏈接]

如題,幼稚園校長介紹這間小學給仔仔,話校係活動教學,比較適合我仔,但我只知道以前係聾啞學校,有間中學,看不是太多資料,有冇在讀的媽咪可講多D資料嗎?

1    0    0    0

我都想知道

引用:如題,幼稚園校長介紹這間小學給仔仔,話校

原帖由 allosteven 於 16-07-28 發表
如題,幼稚園校長介紹這間小學給仔仔,話校係活動教學,比較適合我仔,但我只知道以前係聾啞學校,有間中學 ...
其實學校搞好多開放日活動比家長小朋友參觀,亦可去學校網站睇睇先初步了解吓。我大女升K3我都幾鍾意呢間學校!

其實不算係完全活動教學, 但有混合了活動原素吧.
師長社工姑娘都很愛鍚小朋友, 有需要的有不錯的支援.
小兒上了一年, 喜愛學校喜愛老師和社工姑娘.

唔算太活動教學, 校風親切,老師友愛, 唔谷, 各方面都合乎我當初(入學前)的期望, 今年升小四了,小朋友仍喜歡上學,做家長亦很放心

這個真鐸校長和主任歧視聾人,因升新校長後要掃除全部聾學生走光並不再收,讓健聽學生加入。
2013年真鐸醜聞 http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130410/18222938

我个女今年也是小四, 校长很随和, 主任们很负责, 老师们很有爱心。
最好自己参观, 跟学生们聊聊。  当年我也是这样做。
‹ 上一主題|下一主題