用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 City U Creative Media
go

City U Creative Media [複製鏈接]

有冇人已收interview通知?

1    0    0    0

引用:有冇人已收interview通知? +

原帖由 wan2010 於 16-07-23 發表
呢科有D特別,要一早就擺A位,交作品集之後再面試做exercise,做齊兩樣才能會考慮收!DSE放榜後才選擇此科,係無得面試的!

引用:Quote:原帖由+wan2010+於+16-07-23+發表有

原帖由 701003 於 16-07-25 發表
呢科有D特別,要一早就擺A位,交作品集之後再面試做exercise,做齊兩樣才能會考慮收!DSE放榜後才選擇此科, ...
呢科主要靠創意,唔係靠DSE高分!所以收生分數參差!有創意,十五六分都有機會收!仲要有誠意,jupas填表時已經要擺得前,才會有得面試!放榜後見呢科收分低而改選,有欠誠意!要睇清楚呢科教D乜,學D咩才好決定,咁鬼冷門,畢業揾工都要諗清楚!

回覆:701003 的帖子

兩樣都做齊了,但沒有收到通知呢。所以在此問声。

引用:兩樣都做齊了,但沒有收到通知呢。所以在此

原帖由 wan2010 於 16-07-25 發表
兩樣都做齊了,但沒有收到通知呢。所以在此問声。
你問interview喎!?呢科唔會預先通知,等八月八派彩

引用:有冇人已收interview通知? +

原帖由 wan2010 於 16-07-23 發表
有收通知去面試,係放榜後才加入A2.

回覆:LULU-MAK 的帖子

請問你幾多分?佢地之前計4+1,而家計4+2。
係米冇得in就冇機?我一直都放在band A,一早交了on -line portfolio。可能要打定輸數了。

係我個囡嚟呀, 我地都唔知4+?, 放榜後見呢科收分低, 咁咪放係A2博下. 不過, 我個女去IN既時候, 係3對1用英語面試.

回覆:City U Creative Media

22人爭1位,4核心十1最佳選修,中位數29分

引用:22人爭1位,4核心十1最佳選修,中位數29分 +

原帖由 brother4 於 16-07-27 發表
22人爭1位,4核心十1最佳選修,中位數29分
29分

回覆 701003 的帖子

City U 英文好似乘2, 數學乘l.5 的

回覆:City U Creative Media

今日jupas放榜了,唔使29分都有offer

今年佢地開左工作坊俾中三- 中五學生, 張poster 幾靚.

www.scm.cityu.edu.hk/workshop/

一臉無明的電影導演及編劇係師兄師姐

701003 發表於 17-4-12 22:03
一臉無明的電影導演及編劇係師兄師姐

‹ 上一主題|下一主題