用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國簽證時買既醫療保險 同自己買既醫療保險 ...
go

英國簽證時買既醫療保險 同自己買既醫療保險

想問簽證時既醫療保險係包咩同埋仲洗唔洗自己係外面買醫療保險?

醒目開學勳章

回覆 daone053 的帖子

昨天收到學校資料, 有關Bupa School Scheme, March & McLennan's Pupils' 1 million pound personal accident insurance scheme & Fees Refund Scheme, 我都一頭霧水.

回覆:3b 的帖子

收多少?

醒目開學勳章

brother4 發表於 16-7-20 11:24
收多少?

Bupa School Scheme - GBP70 each term

March & McLennan's Pupils' 1 million pound personal accident insurance scheme - unknown
Fees Refund Scheme - 1% term fee

醒目開學勳章

回覆:3b 的帖子

Accident insurance 是學校規定要買,一年只需要13.38鎊, 其他兩項是自由選擇。

回覆 3b 的帖子

請問accident insurance是學校幫忙買還是自己買?
因為學校寄來的marsh好像沒寫多少錢,也沒有寫怎麼買什麼的。

回覆:英國簽證時買既醫療保險 同自己買既醫療保險

我女一年£21, personal accident & dental insurance. 不過, 價錢5同包括既保障應該不一樣

回覆:Umi 的帖子

我想知道如果學校規定要買personal accident insurance,那麼我們還需要買留學生保險嗎?

先有限料及保,上網看個人保 不保其中俾人傷害,歐鬥,恐襲等,但留學保較全面包括個人保,住院,遺失 ,飛機問題,也有恐襲,另外保額多少及賠償多少也重要,。Bapa 本港問不保恐襲。

一年意外保13.3鎊=約140元,140元一年保估是最基本的,一日一元不用,不其望有足夠保障。

醒目開學勳章

daone053 發表於 16-8-2 21:39
回覆 3b 的帖子

請問accident insurance是學校幫忙買還是自己買?

Marsh一年只需要13.38鎊, 經學校買, 如果你想知詳情, 我可以發有關小冊子給你

請教一下在哪裏買比較好

你地就好學校有就買,我要自己找,個保可以post 出來,想比較吓?

醒目開學勳章

引用:你地就好學校有就買,我要自己找,個保可以

原帖由 brother4 於 16-08-03 發表
你地就好學校有就買,我要自己找,個保可以post 出來,想比較吓?
我試過copy & paste但失敗了, 如果你要就pm你的電郵給我

自己英文有限公司,細節吾識看!只望有高手看得明!

我都係學校冇提供資料,要自己找,個保可以post 出來可以嗎?

醒目開學勳章

引用:我都係學校冇提供資料,要自己找,個保可以

原帖由 People3 於 16-08-05 發表
我都係學校冇提供資料,要自己找,個保可以post 出來可以嗎?
我講的Marsh要經學校買的, 如果你學校無提供, 我諗自己就不能獨自買

原來學校有personal accident in. 是4.7鎊一季,咁差不多估學校要一定買的。但內容保什麼真不知道

意外保一樣主要不保政變風險,恐襲。

醒目開學勳章

引用:原來學校有personal+accident+in.+是4.7鎊

原帖由 brother4 於 16-08-05 發表
原來學校有personal accident in. 是4.7鎊一季,咁差不多估學校要一定買的。但內容保什麼真不知道 ...
Marsh personal accident insurance scheme