用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英藝K1學生
go

英藝K1學生 [複製鏈接]

聽朋友講英藝K1已經有分全級考第一的名次,請問是否真的呢??
有没有讀緊英藝的小朋友家可以證實一下呢?
   1    0    0    0

回覆:baby.hung 的帖子

應該是真的,我有朋友兒子讀pn都話考第一,不過無説明全班or全級

我好肯定PN係無名次架. K1有無就唔知.

回覆:英藝K1學生

PN 都有名次(1-3),重有頒獎典禮。應該係全班計,每班各有第一至第三名。K1就唔清楚,因為己轉校了。不過PN都有名次,K1估計都有。

引用:我好肯定PN係無名次架.+K1有無就唔知.

原帖由 vpo0615 於 16-07-21 發表
學校只通知考到第一至第三名學生嘅家長出席頒獎宴會,(要自費出席)唔會全校通知,所以大部分家長都唔知有名次。

英藝PN已經有分名次 .....

回覆:英藝K1學生

請問PN 是以甚麼準則釐定名次呢?要考試?睇下邊個數數認字較準確?

引用:請問PN+是以甚麼準則釐定名次呢?要考試?

原帖由 sailormercury 於 16-07-21 發表
請問PN 是以甚麼準則釐定名次呢?要考試?睇下邊個數數認字較準確?
有試卷

有名次,仲有奬盃,係咪講都無人信呢

回覆:sailormercury 的帖子

班主任話睇埋平時表現

引用:聽朋友講英藝K1已經有分全級考第一的名次,

原帖由 baby.hung 於 16-07-19 發表
聽朋友講英藝K1已經有分全級考第一的名次,請問是否真的呢??
有没有讀緊英藝的小朋友家可以證實一下呢? ...
pn已經有名次的,我囡考全班第一,有獎杯,並通知出席頒獎禮。 名次係跟據做試卷的分數決定。 老師會讀出試卷問題,要小朋友作答,科目包括中,英,數和常識,另加音樂,美勞等。 考的内容對2歲幾的小朋友來說,相當深。 英藝的pn程度遠高於學卷學校的k1程度,差不多日日都有功課。

我肯定你係錯,我係用家。 沒有一至三名次的學生不被通知。

回覆 uncle13 的帖子

我都係用家, 不過我唔係頭三名, 所以唔知真係有名次.....不過我都有個豬肉獎叫我去謝師宴, 我無去呀......家長日嗰日見到教師張枱仲有幾個獎....

引用:Quote:原帖由+vpo0615+於+16-07-21+發表我

原帖由 barbee 於 16-07-21 發表
有名次,仲有奬盃,係咪講都無人信呢
唔誇張,幾個朋友係普通學校讀,一樣有晒獎盃同埋去頒獎典禮,何況英藝呢。

引用:Quote:原帖由+barbee+於+16-07-21+發表有名

原帖由 aby336 於 16-07-25 發表
唔誇張,幾個朋友係普通學校讀,一樣有晒獎盃同埋去頒獎典禮,何況英藝呢。

...
係我眼中都唔誇張喎。。。有d學校仲人人有獎,永不落空添

引用:Quote:原帖由+aby336+於+16-07-25+發表唔誇

原帖由 barbee 於 16-07-26 發表
係我眼中都唔誇張喎。。。有d學校仲人人有獎,永不落空添
人人有份都好丫

我知有私幼(唔係英藝)淨係比獎項留係度繼續升讀既小朋友,是但都有個進步獎整潔獎,其他會轉校既小朋友一概冇獎,好現實。

一般學校大多只會以學生平日既表現作全面性評估,幼稚園考試其實教育局係唔準許的

私幼不在此限. 起碼英藝同YORK都有試卷用嚟做評核.

係呀,私立唔使跟教育局做野架

我都係英藝PN用家, 攞咗4張獎狀 (應該都係豬肉獎), 都有通告問去唔去K1果個謝師宴囉~ 不過我地冇去~
‹ 上一主題|下一主題