用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 男仔,荃灣區邊間英中好?
樓主: elvisBB
go

男仔,荃灣區邊間英中好? [複製鏈接]

引用:回覆+小之爸+的帖子 王少清前幾年才升B1,+

原帖由 eatmonmon 於 16-07-15 發表
回覆 小之爸 的帖子

王少清前幾年才升B1, 所以咁多年都仲係B2生考DSE,  成績暫時還不可以同何傳耀和可風比 ...
如果王少清係2010轉英中個批學校,今年應該係第一屆英中畢業了

回覆 eatmonmon 的帖子

呢個諗法其實有點問題!佢能夠在當年正式轉英中,係因為佢之前幾年都收到超過85%嘅band1學生,唔係忽然可以轉到的!就算佢未收齊全band1,成績都唔應該係爭咁遠,仲要係幾屆dse一直跌緊...

自行收生要求中英數全A,唔代表真係收到咁叻...真係叻嘅,好少揀佢自一...

醒目開學勳章

senkawa 發表於 16-7-15 14:41

自行收生要求中英數全A,唔代表真係收到咁叻...真係叻嘅,好少揀佢自一... ...
Agree,叻個D好少自行時揀王少清

引用:回覆+eatmonmon+的帖子 自行收生要求中英

原帖由 senkawa 於 16-07-15 發表

自行收生要求中英數全A,唔代表真係收到咁叻...真係叻嘅,好少揀佢自一... ...
仲有自行完全唔駛interview,單睇排名次第,最勁嗰批唔會apply,band 1b又博下其他中學,剩低只有band1c及band2a會apply.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

http://www.twphcymc.edu.hk/Custo ... 0HKDSE_2016_eng.pdf

何傳耀成績出左了!

回覆 senkawa 的帖子

都唔錯丫

回覆:senkawa 的帖子

今年成績是否差了?

回覆:senkawa 的帖子

原來係咁,又學多樣野

2014年level4%係70.6%, 33222係89.9%, 當年最佳成績考生係4科5**3科5*2015年level4%係64.2%, 33222係84.9%, 當年最佳成績考生係2科5**4科5*
今年level4%63.6%, 32222係81.9%, 最佳成績係3科5**3科5*

係咪算差左? 由於公佈嘅資料唔算特別多(冇level5%好難知考得好唔好), level4同33222有幾個%上落唔算多嘅...
‹ 上一主題|下一主題