用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 協和書院交流區
樓主: pooh88
go

協和書院交流區  

wylee815 發表於 19-7-11 21:28
今天註册得知冷衫是沒有校徽的,請問你哋會在那裡買而質量又好的?
我囝囝唔鐘意冷衫, 所以我無買, 他穿PE 外套, 成日話自己唔凍, 其實, 慈雲山近山, 學校老師, 亦時常提醒他們, 山上溫度比市區低, 我唯有耍他穿長衫底衫, 另外10月, 學校有得買校褸, 校褸有二組, 可以拆內裡件外套穿的

wylee815 發表於 19-7-11 21:28
今天註册得知冷衫是沒有校徽的,請問你哋會在那裡買而質量又好的?

冇特別去邊度買我係金綸買校服買埋咋!恤衫西褲質地我覺得好過維多利亞

CMMANDY 發表於 19-7-12 07:03
我囝囝唔鐘意冷衫, 所以我無買, 他穿PE 外套, 成日話自己唔凍, 其實, 慈雲山近山, 學校老師, 亦 ...
多謝你回答,咁我都等到10月買校褸,睇吓校褸內裡件可否代替冷衫着。

pooh88 發表於 19-7-12 19:03
冇特別去邊度買我係金綸買校服買埋咋!恤衫西褲質地我覺得好過維多利亞
...
我囡都鍾意金綸質地,所以唸住買校裙時, 順便買冷衫,但看完CMMANDY回答,決定再睇睇。多謝兩位。

wylee815 發表於 19-7-12 21:25
我囡都鍾意金綸質地,所以唸住買校裙時, 順便買冷衫,但看完CMMANDY回答,決定再睇睇。多謝兩位。
...

其實我都係中三先買冷衫,因為呀仔不嬲唔鍾意着冷衫,但係去到中三見到啲同學着好似好有型咁又話要買

pooh88 發表於 19-7-12 21:28
其實我都係中三先買冷衫,因為呀仔不嬲唔鍾意着冷衫,但係去到中三見到啲同學着好似好有型咁又話要買:happ ...
大個仔開始貪靚

有沒有升中一學生住啟晴邨,我見樓下間補習社好似唔錯,會跟返學校note出練習,如果幾個同一學校自組一班會比較好d

回覆 wylee815 的帖子

我女都係協和,不過應該係抽獎入的

pooh88 發表於 19-7-10 20:32
有㨂呀不過未知要13號先知
今日知結果啦~係咪你仔仔既心水科呢?我仔揀左M2讀,我有D擔心.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

kcpak 發表於 19-7-13 13:38
今日知結果啦~係咪你仔仔既心水科呢?我仔揀左M2讀,我有D擔心.....

可能佢得呢你仔三科都係佢心水?我果個入唔到chem試下申請轉,隨緣

pooh88 發表於 19-7-13 14:31

可能佢得呢你仔三科都係佢心水?我果個入唔到chem試下 ...

有得轉咩?我仔M2,PHY,中史,......我本人唔想佢讀中史M2和PHY佢都好鬼鍾意
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

kcpak 發表於 19-7-13 14:34
有得轉咩?我仔M2,PHY,中史,......我本人唔想佢讀中史M2和PHY佢都好鬼鍾意 ...

有form 可以申請架eClass 下載,佢自己本身對中史係咪有興趣先,如果佢喜歡又冇問題喎!

咪咪2007 發表於 19-7-13 11:22

我女都係協和,不過應該係抽獎入的
恭喜哂! 是第幾志願入?你女是咩社?

第一,棕社

2jkidsfather    發表於 22-12-14 13:42

kcpak 發表於 19-7-13 14:34
有得轉咩?我仔M2,PHY,中史,......我本人唔想佢讀中史M2和PHY佢都好鬼鍾意 ...
只要係孩子的決定, 就由佢, 係佢讀, 點辛苦都撐下去, 大不了, 唔對路, 咪drop 左佢, 讀少一科, 輕鬆應付4+2

pooh88 發表於 19-7-13 14:31

可能佢得呢你仔三科都係佢心水?我果個入唔到chem試下 ...
chem 唔係開3 班?

CMMANDY 發表於 19-7-13 17:19
只要係孩子的決定, 就由佢, 係佢讀, 點辛苦都撐下去, 大不了, 唔對路, 咪drop 左佢, 讀少一科, 輕鬆應付4+2 ...
岩既..係佢讀,其實我都唔敢比太多意見

kcpak 發表於 19-7-13 23:42
岩既..係佢讀,其實我都唔敢比太多意見
相信囝囝, m2, phy 肯選, 已經唔簡單, 相信佢係有興趣和能力,  慢慢讀上去的

kcpak    發表於 19-7-14 14:55

阿女話成績追唔到要留班,平均幾多分係學校要求既成績呢

咪咪2007 發表於 19-7-18 22:44
阿女話成績追唔到要留班,平均幾多分係學校要求既成績呢

留八個,校長講既,我估都要看番,該年學生質數,如果出席率吾違標,也有機會留班
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊