用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 1男3女成7科5**狀元
樓主: hkpapa852
go

1男3女成7科5**狀元  

學校係唔係早一日就收到成績單,call D狀元着定校服上鏡?

vckchoy  May not. No school uniform for QC top boys last year.  發表於 16-7-17 14:17

醒目開學勳章 王國長老

引用:學校係唔係早一日就收到成績單,call+D狀元

原帖由 happy+ 於 16-07-13 發表
學校係唔係早一日就收到成績單,call D狀元着定校服上鏡?
哈哈,我都想知

hkpapa852  希望唔好係幾年前個位翻版就好了!  發表於 17 分鐘前

引用:hkpapa852++希望唔好係幾年前個位翻版就好

原帖由 BFIF 於 16-07-13 發表
hkpapa852  希望唔好係幾年前個位翻版就好了!  發表於 17 分鐘前
唔明

little_yolky  之前有位聽障女生,公開試考得好好,但因為殘障,工作唔順利,最後X咗。  發表於 16-7-28 16:38

引用:學校係唔係早一日就收到成績單,call+D狀元

返學校攞成績, 你地當年唔洗著校服? 我記得我地要架喎

千語mami 發表於 16-7-13 10:22
要上鏡,著套新淨啲既校服。

千語mami 發表於 16-7-13 10:22
我有此疑問係因為我喺FB見到Qc除左嗰3個上鏡既同學仔外,其他學生全部着便服。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:千語mami+發表於+16-7-13+10:22+返學

我有此疑問係因為我喺FB見到Qc除左嗰3個上鏡既同學仔外,其他學生全部着便服。 ...
我估睇學校校風嚴唔嚴/同學鐘唔鐘意套校服掛?都畢晒業,唔通唔著校服會記過咩

引用:Quote:千語mami+發表於+16-7-13+10:22+返學

我有此疑問係因為我喺FB見到Qc除左嗰3個上鏡既同學仔外,其他學生全部着便服。 ...
學校可能有現貨供應

王家爸爸  唔好錯過做生意機會   發表於 16-7-13 11:25

mcl203 發表於 16-7-13 10:47
學校可能有現貨供應
係喎

千語mami 發表於 16-7-13 10:21
唔明
溫故知新時間:
https://hk.news.yahoo.com/99%E5%B9%B4%E8%81%BE%E4%BA%BA%E7%8B%80%E5%85%83-%E5%A7%8A%E6%8F%AD%E8%87%AA%E6%AE%BA%E6%82%B2%E6%AD%8C-224716594.html

TwinWong    發表於 16-7-13 11:58
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章

mcl203 發表於 16-7-13 10:47
學校可能有現貨供應

醒目開學勳章 王國長老

回覆:1男3女成7科5**狀元

港同出左宣布,榜眼一個。等佢晏d應該有全體結果

王家爸爸    發表於 16-7-13 11:41
hkpapa852    發表於 16-7-13 11:31

回覆:Charlotte_mom 的帖子

港同勁呀

DGS同CCS都出左RESULT, 有冇人開個報料區

醒目開學勳章 王國長老

引用:DGS同CCS都出左RESULT,+有冇人開個報料區

原帖由 NeoMom 於 16-07-13 發表
DGS同CCS都出左RESULT, 有冇人開個報料區
好快手

BFIF 發表於 16-7-13 09:39
轉載
【DSE放榜】6名特殊需要考生獲佳績 需拐杖行路皇仁生6科5**
另外,大埔迦密柏雨中學一名視障女生,亦考獲6科5**的佳績,她的雙眼只能集中看中間的事物,平時上課亦要有特別座位安排,但在今次應考文憑試時,沒有申請特別考試安排

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20160713/55352544

I really feel proud of this little girl and her parents.  It's hard to imagine how difficult a path she has to take when preparing for the DSE.  Hip hip hurray to her and all the SEN students!!!

mmpo    發表於 16-7-13 13:59

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:BFIF+發表於+16-7-13+09:39+轉載【DS

原帖由 hkmom 於 16-07-13 發表
另外,大埔迦密柏雨中學一名視障女生,亦考獲6科5**的佳績,她的雙眼只能集中看中間的事物,平時上課亦要有 ...
Agree. Let's give a round of applause to all SEN students who have been trying exceptionally hard all along.

mmpo    發表於 16-7-13 13:59
saiwanho    發表於 16-7-13 12:34

回覆:1男3女成7科5**狀元

Charlotte_mom 發表於 16-7-13 12:22
Agree. Let's give a round of applause to all SEN students who have been trying exceptionally hard al ...
希望社會各界多D支援SEN, 家長更加唔好歧視SEN吧!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。