用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 博客來 11/7 免運費 (已結束)
樓主: huba
go

博客來 11/7 免運費 (已結束) [複製鏈接]

引用:請問大家係咪已經從7仔/順豐收到博客來免運

原帖由 S-Kwok 於 16-07-19 發表
請問大家係咪已經從7仔/順豐收到博客來免運費嗰批貨未? 我同時間訂咗3批,只收到一批,另外2批都未收到通知 ...
未收到啊。上星期六我問客服幾時發貨,跟住星期日便收到發貨通知,相信這幾天便到。

引用:Quote:原帖由+S-Kwok+於+16-07-19+發表請問

原帖由 longlokma 於 16-07-19 發表
我16/7收到順豐取貨的sms,2次order同時取貨
請問你係咪收到2個順豐no.?

引用:Quote:原帖由+longlokma+於+16-07-19+發表

原帖由 S-Kwok 於 16-07-19 發表
請問你係咪收到2個順豐no.?
係呀,因為係分两次落单,第一次零晨一点前,第二次早上8点幾。我見博客來是兩次分开出貨嘅,但運到香港后順豐收左入倉,隔左兩日先同時送去7仔

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 16-7-19 22:43
請問大家係咪已經從7仔/順豐收到博客來免運費嗰批貨未? 我同時間訂咗3批,只收到一批,另外2批都未收到通知 ...
2轉都響 7/15 攞咗貨

回覆:博客來 11/7 免運費

咁我係咪應該打去問順豐呢? 但我又無順豐no.

醒目開學勳章

S-Kwok 發表於 16-7-20 00:41
咁我係咪應該打去問順豐呢? 但我又無順豐no.

1個博客來ORDER, 因為可能係有套書等原因, 博客來就會分2 箱或以上送來, 咁就會有多過一張運單NO..

強力建議上順豐網站, CHECK 情況. 原來我其中一ORDER 已送抵7 仔兩天, 順豐竟沒有發短訊給我. 要我打電話到CS 3 次先發短訊給我, 一收到短訊重要我今天內取件.  真係火都嚟埋, 丙到佢七彩, 結果佢替安排到其他順豐站收件.希望我下張運單唔好咁不順風.

順豐網站
http://www.sf-express.com/hk/tc/

順豐CS tel no. 27300273, 要用落ORDER 時留下的電話打.

同日7月11號唔同時間落order,第一個order,13號已經取件,第二個order尋晚先到,第三個order而家都未出貨...
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:+本帖最後由+PY-Sing+於+16-7-20+11:05+編

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 16-7-20 15:59
7仔收到貨,要即刻攞架?
應有可以留係7 仔, 2-3 日. 但佢話我件件已於18/7 到了7仔, 只可以放到今天, 所以一定要今天攞.
衰在我揀的7 仔非24小時營業. 我同個CS 講, 今天應該攞唔到,
可唔可以留多一天, 佢話E D 係7 仔的安排, 佢改唔到. 重答我話你揾屋企人攞唔係得囉.
佢一咁答我, 我真係即剷佢, 你做錯/漏嘢, 要煩到我D 家人??!! E D SERVICE 真係頂瓜瓜(難頂個頂).

引用:Quote:IloveJJ+發表於+16-7-20+15:59+7仔收

IloveJJ 發表於 16-7-20 18:37
哎~我聽日飛,咁實攞唔到啦!
去左書展未?have fun
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:Quote:IloveJJ+發表於+16-7-20+15:59+7仔收

原帖由 PY-Sing 於 16-07-20 發表
應有可以留係7 仔, 2-3 日. 但佢話我件件已於18/7 到了7仔, 只可以放到今天, 所以一定要今天攞.
衰在我揀 ...
我今朝打咗電話去順豐問,原來冇順豐no.都check到貨。

今朝我抦咗佢地點解可要求我地3、4日取貨,但卻完全答覆唔到佢地可以幾時安排送貨,若然比到大約期限,即使一星期,我都接受,但依家話答唔到。最後喺黃昏時收到通知所有貨已經攞得

引用:Quote:IloveJJ+發表於+16-7-20+18:37+哎~

IloveJJ 發表於 16-7-21 00:41
無去呀!今日有又學rugby又學砌高達,仲要執行李,唔得閒去呀!我上星期去咗page one, fun to read同訂博客 ...
砌高達都要出去學?

引用:Quote:IloveJJ+發表於+16-7-21+00:41+無去

IloveJJ 發表於 16-7-21 08:43
係呢!我都後悔俾錢去學,原來同自己買返屋企砌一樣。細佬揀架,都唔知係咪知我平時唔會買

...
我同個女一人一盒,係好好玩既親子活動,新個套有隻熊bear,好多女仔鍾意

IloveJJ 發表於 16-7-21 10:47
第一,我唔買玩具的,佢哋用自己儲蓄買。第二,我唔砌模型的。我諗,呢個都係爸爸同媽媽唔同之處, ...
砌模型可以訓練解難、結構、耐性、手眼協調

bobbob  手眼唔協調都可以砌啲簡單嘅,例如渣古同魔蟹  發表於 16-7-21 14:56

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 16-7-21 10:47
第一,我唔買玩具的,佢哋用自己儲蓄買。第二,我唔砌模型的。我諗,呢個都係爸爸同媽媽唔同之處, ...
都唔係嘅,我細個幾鍾意砌模型,仲要儲錢買盒perfect grade返嚟砌,而家老咗就無咁嘅興致啦

引用:Quote:原帖由+S-Kwok+於+16-07-19+發表請問

原帖由 huba 於 16-07-19 發表
未收到啊。上星期六我問客服幾時發貨,跟住星期日便收到發貨通知,相信這幾天便到。

...
等得太耐啦,剛剛聯絡順豐查詢原因,他們說什麽7-11的倉已爆滿,不想再聽下去,請他們轉貨件去最近家的另一個順豐站領取算了。

‹ 上一主題|下一主題