用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 東華三院陳兆民交流區
go

東華三院陳兆民交流區 [複製鏈接]

女兒獲派此校,今年9月入讀中一,多多指較

1    0    0    0

回覆 719117 的帖子

請問你囡囡在陳兆民讀得開心嗎?我囡囡出年升中一,想自行選佢,希望可入到。你是自行入還是大抽獎抽呢?
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

loverlymama 發表於 16-12-7 14:03
回覆 719117 的帖子

請問你囡囡在陳兆民讀得開心嗎?我囡囡出年升中一,想自行選佢,希望可入到。你是自行入 ...

大抽獎第二入,讀得開心,我囡讀書緊張型,好緊張自己學業,功課測驗也彼多

loverlymama  謝謝你!  發表於 16-12-9 17:45

Hi! 我仔今年中一新生. 多多指教!

719117 發表於 16-12-8 21:55
大抽獎第二入,讀得開心,我囡讀書緊張型,好緊張自己學業,功課測驗也彼多
...
第二入..咁你小朋友係咪大約B1B學生?

jojoplanet 發表於 17-11-21 11:24
第二入..咁你小朋友係咪大約B1B學生?

1b 是

719117 發表於 17-11-21 11:31
1b 是
你覺得1C入呢間有無機?同埋會唔會入到都好辛苦?
陳既banding現在係咪高過全完?

jojoplanet 發表於 17-11-21 11:34
...

1c 入你指自行定大抽獎想入???我大女 band 1b, 二囡band 1c, 甘岩也是大抽獎入到第二兆民。我覺得入到不太算辛苦,好小孩自律性,如果1c banding, 兆民是不錯選擇,比較之下,我本人不太喜歡全完,我覺得兆民校風純樸,成績又比全完高小小。我自己最心儀昰善德,可惜第一吾中,兩個甘岩中第二兆民。其實兆民係大部分band 1 學生作第二做保險線。

jojoplanet 發表於 17-11-21 11:34
...

另外我同個女因為吾太喜歡女校,所以蕭明,保六我冇考慮到,如果是女兒,呢兩間起馬少左男仔競爭

719117 發表於 17-11-21 14:10
另外我同個女因為吾太喜歡女校,所以蕭明,保六我冇考慮到,如果是女兒,呢兩間起馬少左男仔競爭
...

我原本都係心儀善德,但我仔呈一考差左善德應無望。我仔補習社老師話全完、83、陳3間英文全完好點。83其實最近但佢話要數強,我仔數比較弱英文比較好。陳我未去觀校。83同全完感覺都幾好。

我原來心儀善德因為佢係佛教同埋d人話佢校服好醜有d人唔鐘意變左機會大點.

我係仔呀!葵青女著數點
‹ 上一主題|下一主題