用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sandychan0707
go

call waiting

mashedpotato 發表於 17-11-30 12:21
你好!小兒今年有幸入到third in, 爬文知道400人有third in,收160人,有近1/3機會中,我兒子語文能力較強 ...

Waiting 是有機會的,始終沒有一條龍中學部,有些家長會有保留,但waiting 亦會比有兄弟姊妹既考慮先一點。不過,上了差不多一個學期,我對於學校既課程及安排非常滿意,特別課程及教學,非常用心的設計,著重運用多過抄抄寫寫,學生每日番學非常開心投入,因太多活動了。

回覆樓主

謝謝回答,我想係呢度留言既家長都好鍾意陳守仁,我都係一樣,但我無大仔女係度讀,機會可能較細,希望可以做正取生,咁就唔使煩了

mashedpotato 發表於 17-12-1 10:17
謝謝回答,我想係呢度留言既家長都好鍾意陳守仁,我都係一樣,但我無大仔女係度讀,機會可能較細,希望可以 ...

加油(emoji)(emoji)

button822 發表於 17-12-1 07:02
Waiting 是有機會的,始終沒有一條龍中學部,有些家長會有保留,但waiting 亦會比有兄弟姊妹既考慮先一點 ...

頭先剛剛打去學校問過,佢哋話6月30日之後就唔會再call waiting(Waiting 信上說這日子之後 waiting list 就會 void)。其實唔係好明點解學校會咁講,有冇過來人可以分享經驗?Waiting 信係咪一向都有個 deadline? Deadline 之後係咪唔會再 call? 但喺呢個 thread 見到好多都係7、8月先收到 call?!

唔知仲有冇機會呢?

CyrCur 發表於 18-6-28 10:27
頭先剛剛打去學校問過,佢哋話6月30日之後就唔會再call waiting(Waiting 信上說這日子之後 waiting list  ...

努力寫信,希望在人間

CyrCur 發表於 18-6-28 10:27
頭先剛剛打去學校問過,佢哋話6月30日之後就唔會再call waiting(Waiting 信上說這日子之後 waiting list  ...

有冇過來人可以分享吓前幾年 waiting 信係咪都有個 deadline? Deadline 之後係咪真係唔再 call?

CyrCur 發表於 18-6-28 22:04
有冇過來人可以分享吓前幾年 waiting 信係咪都有個 deadline? Deadline 之後係咪真係唔再 call?
...

似乎過佐630之後就真係未聽過學校call人了,再之後我估應該係要八月中下旬,學校交大訂既時候了

cici_hwang 發表於 18-7-18 13:27
似乎過佐630之後就真係未聽過學校call人了,再之後我估應該係要八月中下旬,學校交大訂既時候了
...

今日有人收call

fishball_cream 發表於 18-7-19 16:09
今日有人收call

是 sibling? 還是普通 waiting?

CyrCur 發表於 18-7-20 13:00
是 sibling? 還是普通 waiting?

呢兩日有non sibling 女仔收call, 祝早日到你電話響

fishball_cream 發表於 18-7-20 13:23
呢兩日有non sibling 女仔收call, 祝早日到你電話響

Thank you!

請問有冇人有經驗,係咪八月會多啲人放位?

CyrCur 發表於 18-7-20 14:14
Thank you!

請問有冇人有經驗,係咪八月會多啲人放位?

見EK往年就話8月中下旬多

cici_hwang 發表於 18-7-21 00:13
見EK往年就話8月中下旬多

請問最近有冇人收到陳守仁 call waiting?

CyrCur 發表於 18-8-1 16:18
請問最近有冇人收到陳守仁 call waiting?

有,據說上星期五有人收到call,未寫過求位信。

cici_hwang 發表於 18-8-2 07:27
有,據說上星期五有人收到call,未寫過求位信。

知唔知係男仔定女仔?

CyrCur 發表於 18-8-3 23:17
知唔知係男仔定女仔?

好似係女仔

回覆樓主

我今日收到call waiting 我會take呀 女仔 等左好耐(emoji) 祝等緊既都會收到 (emoji)(emoji)

redbe 發表於 18-8-9 13:30
我今日收到call waiting 我會take呀 女仔 等左好耐(emoji) 祝等緊既都會收到 (emoji)(emoji)
...

恭喜恭喜

...

恭喜晒!請問你係咪 sibling?有冇寫過求位信?

你封 waiting 信係咪都寫住話 waiting 只係 valid 到6月30號?

...

唔知係咪6月30號之後,有人放位都會留俾 sibling ⋯⋯

仍在熱切期待之中⋯⋯