用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣區水深火熱加油區
樓主: kenwong888
go

荃灣區水深火熱加油區   [複製鏈接]

引用:回覆+subb+的帖子 共62人。有冇人知道荃天

原帖由 Dylanlee 於 16-07-05 發表
回覆 subb 的帖子

共62人。有冇人知道荃天今日派位情況。唸緊讀荃天定天佑
我諗天佑似你杯茶多D

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+16-07-05+發表天

原帖由 晴晴小B 於 16-07-05 發表
一線應該得25個,即剛40%
我就除左睇band 1成績外,仲會睇band 2生(始終我覺得未必人人可以做到band1生😅),天佑照咁睇,band 2成績也不少呀,細校62人來講,不錯了。

引用:回覆+Lw2003+的帖子 荃天交左書薄校服費差

原帖由 Dylanlee 於 16-07-06 發表
回覆 Lw2003 的帖子

荃天交左書薄校服費差不多3千蚊
知呀,到呢個時間一定交咗啦,不過一讀讀6年,如果係自己杯茶,3幾千就當買個保險。你問得即是或多或少覺得而家嘅決定會影響埋往後升中路途,咁眼前嗰幾千蚊,唔係你要執著的事

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+Lw2003+的帖子 荃天交左書薄校服費差

天佑好過荃天,如果執著交左三千幾蚊而放棄天佑咁我都無野講。

記住,六年唔係短時間,換轉係我當一家三口食左個勁豪 buffet 算數。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:回覆+Lw2003+的帖子 似乎呢2間升中派位差

似乎呢2間升中派位差不多?
敢寫包單,天佑派位一定好過荃天。天佑D功課、測考都谷的,老師都比較傳統、嚴格一點。相反荃天係包容、重品德…的愛心小學,學術一定無天佑咁谷,睇你想要乜嘢

Lw2003 發表於 16-7-6 01:32
敢寫包單,天佑派位一定好過荃天。天佑D功課、測考都谷的,老師都比較傳統、嚴格一點。相反荃天係包容、重 ...
Exactly true!
荃天老師有愛心!

回覆:荃灣區水深火熱加油區

請教何傳耀是b1b or b1c??
可風是否banging 高d呢?

引用:請教何傳耀是b1b+or+b1c?? 可風是否banging

原帖由 miaooo 於 16-07-06 發表
兩間都是band 1b.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

miaooo 發表於 16-7-6 08:06

何傳耀是b1b可風是b1b

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+miriam+的帖子 是成績好過定其他?

回覆 miriam 的帖子

是成績好過定其他?
谷得兼想派位好少少去天佑,唔谷得又唔介意成績同派位去荃天。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Dylanlee 發表於 16-7-6 00:30

豪畀佢!

引用:我也想知是邊間石😊😊ԅ

原帖由 subb 於 16-07-05 發表
我也想知是邊間石😊😊😊
應該講緊石鐘山

回覆:miaooo 的帖子

Banding一樣是1b, 但何傳耀DSE 成績應該好過可風

回覆 miaooo 的帖子

可風與何儀耀嘅成績比較:

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3241251&extra=page%3D7#16

http://www.hofung.edu.hk/CustomPage/44/HKDSE_2015.pdf

http://www.twphcymc.edu.hk/CustomPage/43/20150826_Student%20achievements%20in%20the%20HKDSE%202015_ENG.pdf

有沒有其他小學派位資料update呀???!!!!

最好是個d校網沒有update資料的小學

洗米華 發表於 16-7-6 09:45
何小同梨木樹天主教,邊間升中好d 。何小無升中數字,得個餅仔。
You can calculate 何小 around 100 students!
‹ 上一主題|下一主題