用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖保羅書院小學 vs 灣仔聖若瑟小學
樓主: bbroy
go

聖保羅書院小學 vs 灣仔聖若瑟小學 [複製鏈接]

引用:呢度嘅爭議黎自我,我話SJC無論成績歷史校

原帖由 waynerooney 於 16-07-01 發表
呢度嘅爭議黎自我,我話SJC無論成績歷史校友成就等都係香港最top之一,我相信係客觀嘅因為我冇話過係最好, ...
我都係路過。認同你講,岩傾就傾多兩咀,交流下心得;唔岩傾就唔使搭咀。傾下仔女、學校啫,唔使攪到唔開心!

我咁啱搭錯巴士落錯站去左呢度,係度嘈黎嘈去,就算你孩子將來讀到BAND 1A,你呢批家長係度既表現都屬于BAND THREE家長

ajfamily 發表於 16-6-30 21:06
其實我真係唔覺得St Jo 係神校,我只會覺得佢係好學校,同時我會認為SPC都係一間好學校。如果讀得好,我真 ...
其實百貨應百家,我啱啱相反
家在九龍,冇細佬跟尾,但放棄九龍的而選擇香港島果間

ngkka 發表於 16-6-30 23:44
Sjc,LS, DBS係神校
謝謝,請問為何沒有SPCC,是否SPCC未夠神

回覆:matsushima 的帖子

我指男校。SPCC and DGS當然係神校。

引用:呢度嘅爭議黎自我,我話SJC無論成績歷史校

原帖由 waynerooney 於 16-07-01 發表
呢度嘅爭議黎自我,我話SJC無論成績歷史校友成就等都係香港最top之一,我相信係客觀嘅因為我冇話過係最好, ...

My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!
‹ 上一主題|下一主題