用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一書包,請推介!
樓主: 南風瑾
go

小一書包,請推介!

幸福謝師奶 發表於 16-6-28 16:13
我買左impact 比阿仔,都幾輕
請問impact 係咪無門市, 得上網? 睇唔到實物

回覆:mcdonn 的帖子

應該七八月有好多地方有書包賣

貢獻勳章

jcaling 發表於 16-6-28 16:19
請問impact 係咪無門市, 得上網? 睇唔到實物
係丫,要上網,不過可以問個代理試下先

回覆:mcdonn 的帖子

回覆:jcaling 的帖子

Seven d款靚咗好多

引用:其他牌子仲輕? +

原帖由 mypineapple 於 16-06-27 發表
其他牌子仲輕?
今年Lego好輕,我在大眾見到最輕個款745g

回覆:Yukki 的帖子

Lego 係有新款,但係有一新款 (索帶那款)不適合小學用,嗰 sales 仲話一定可以,話可以放入 A4 功課袋及中英數常書本,但我一睇已經覺得放唔入

回覆:Yukki 的帖子

Tiger family 690g, 那個 與PolyU 共同硏發 出口德國的背囊 好似好吸引。有冇人用過?香港唔興、但淘寶有賣

回覆:fishchow 的帖子

Tiger family d 款都幾唔吸引 ,有d老土,香港小朋友好睇 design. 我show 過相比阿囝睇,即 say no  !

beckmann

tiger family 而家係SOGO 做緊PROMO, 85折, 我睇中有個無公仔款, 好輕, 但阿仔睇中BECKMANN, 但我覺得BECKMANN有D重, 同要好多STEP去用, 小一會唔會好雞手鴨腳呢? 同SALES話放F4要接角

書展睇啦,好多牌子都有,價錢有平D,一次過試嗮,我就lego,beckmann同ergobag 3選1

回覆:jcaling 的帖子

我都睇中冇公仔的,超輕,又唔貴。請問sogo promo 做到幾時呢?

Sunshinebaby 發表於 16-7-4 16:29
我都睇中冇公仔的,超輕,又唔貴。請問sogo promo 做到幾時呢?
好似做到7月14日,但留意佢官網寫呢個款要有130cm或小三以上用。
http://m.momoshop.com.tw/goods.momo?i_code=4045526&mdiv=category&cc3=2700500000&cc1=2700500229

http://m.momoshop.com.tw/goods.momo?i_code=4045526&mdiv=category&cc3=2700500000&cc1=2700500229

http://www.tigerfamily.com/#!ergo-special-navy-checker/yhmhi