用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 香港公共圖書館 HyRead 電子書及雜誌
樓主: huba
go

香港公共圖書館 HyRead 電子書及雜誌 [複製鏈接]

引用:請問係咪會有啲電子書無出實體書出的?+因為

原帖由 PeggieLam 於 16-07-18 發表
請問係咪會有啲電子書無出實體書出的? 因為我見有個科學系列幾啱我女, 但我無KINDLE, 亦唔想女經常看電腦,  ...
不如你講套書名出來,或者有網友知道在何處買到實體版。

huba 發表於 16-7-18 11:50
不如你講套書名出來,或者有網友知道在何處買到實體版。

謝謝回覆! 我想搵以下系列:

<<科學秘密一網打盡>>

醒目開學勳章

PeggieLam 發表於 16-7-18 11:53

http://search.books.com.tw/search/query/cat/all/key/%E8%B3%80%E7%B6%AD%E8%8A%B3/adv_author/1/

引用:Quote:huba+發表於+16-7-18+11:50+不如你講

暫時只找到4本:

http://www.books.com.tw/web/sys_puballb/books/?se=%E7%A7%91%E5%AD%B8%E7%A5%95%E5%AF%86%E4%B8%80%E7%B6%B2%E6%89%93%E7%9B%A1&pd=7&pubid=siaoyinghuo

以上博客來書店有服務送書到香港指定的7-11讓客人拿取。

其實你想要的這套書螢火蟲已出版了三年左右,大部份書店都缺貨或不齊全。如真的很想要全套,你可試試致電讀書人書店或城邦書店查詢及請他們代購。

回覆 PY-Sing 的帖子

thanks!

回覆 huba 的帖子

噢!!  可能我用"科學祕密一網打盡" search, 搵唔到, anyway thanks!!

我會試試看!!

引用:回覆+huba+的帖子 噢!!++可能我用"科學祕

回覆 huba 的帖子

噢!!  可能我用"科學祕密一網打盡" search, 搵唔到, anyway thanks!!
是這網店資料庫組織有點亂,作者名都用咗兩個不同的字:方與芳。

另外一提,網友PY-Sing列出的有部份是簡體書。

回覆:PeggieLam 的帖子

另外,後日 20/7 香港書展開鑼,裏邊會有台灣出的中文書,可能有你想要的書。

醒目開學勳章

PeggieLam 發表於 16-7-18 17:40
回覆 huba 的帖子

以我個人經驗來講, 如果本書太難揾就不如放棄,
天下好書多的是. 另小朋友通常都會3分鐘熱度, 當有新書睇, 舊書隨時打入冷宫.

huba 發表於 16-7-18 18:04
是這網店資料庫組織有點亂,作者名都用咗兩個不同的字:方與芳。

另外一提,網友PY-Sing列出的有部份是簡 ...
是的,我都有留意到係簡體字,所以都不考慮了,多謝提醒!

PY-Sing 發表於 16-7-18 19:12
以我個人經驗來講, 如果本書太難揾就不如放棄,
天下好書多的是. 另小朋友通常都會3分鐘熱度, 當有新書睇,  ...
對,等我又努力發掘下其他書先,好書多到看不完&#128517;
‹ 上一主題|下一主題