用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ccayrl
go

叩門結果

回覆樓主:

請問有無今年校車資料可分享?

回覆樓主

請問叩門是不是派位當日交表?謝謝

Duffy727 發表於 18-5-21 12:13
請問叩門是不是派位當日交表?謝謝

你要日日留意學校網頁,一出咗時間就去交,到時校門口有個大箱俾你把文件投入。

我是今年派位,想請教大家,扣門考咩,仲有想請教大家自薦信大慨寫咩?

Cherryroy 發表於 18-6-2 18:48
我是今年派位,想請教大家,扣門考咩,仲有想請教大家自薦信大慨寫咩?

第一round 3小時小朋友自己入去中英數筆試及面試,之後第二輪面試小朋友及面見父母。

Cherryroy 發表於 18-6-2 18:48

我舊年係申請信非自薦信,我只寫了兒子名字,來信原因是申請後補位,俾了聯絡資料咋。
至於叩門第一round係筆試,中英數,阿仔出泥講有English listening 問檸檬味是咩,multiple choice....中文有考oral...4格圖講故事。
second interview:首先小朋友入去見先,阿仔講要講英文書俾老師聽,識讀就讀,唔識的就skip....之後見埋家長,都係問D普通嘢,點解泥叩門啦,你手頭上有冇其他offer, 平時邊個照顧佢啦,D野好大路,睇得出佢地只想看看家長是否正正常常,我覺得佢地主要睇小朋友表現。
希望幫到您!

謝謝,好有幫助,我女兒111不入,結果派出誇網學校,感謝解答

呢間係味要一一一先會有機會叩門?

回覆 johnny321 的帖子

不是

中英數要做paper, 另再加生活解難題

回覆 mm2014 的帖子

是保母車,不是學校的。好多區保母車都有,家長日在學校申請