用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問浸信會天虹小學BAND幾呀?我見VIU TV 介紹都幾好 ...
go

請問浸信會天虹小學BAND幾呀?我見VIU TV 介紹都幾好 [複製鏈接]

請問浸信會天虹小學BAND幾呀?我見VIU TV 介紹都幾好,請問有冇天虹家長係到,好想了解下.我家小朋友係2升3 插班生,好徬徨.週圍了解乎學校中.我地本身係沙田區,好多間都冇位.......多謝各位幫忙
   0    0    0    0

睇完呢間小學~我都想讀~~haha

回覆 phoebe886 的帖子

呢間以前好差

回覆:請問浸信會天虹小學BAND幾呀?我見VIU TV 介紹都幾好

回覆:請問浸信會天虹小學BAND幾呀

呢間學校聽講長期收生不足,所以要上深圳搞招生,仲會包車送到返學。所以好多人唔想讀,因為唔想大部分同學係國內人

stefi 發表於 16-6-23 01:04
呢間學校聽講長期收生不足,所以要上深圳搞招生,仲會包車送到返學。所以好多人唔想讀,因為唔想大部分同學 ...
41網借左黃大仙網呢間20多個位, 去得41網抽,抽左呢間都放棄吧!

引用:Quote:stefi+發表於+16-6-23+01:04+呢間學

原帖由 sell2japan 於 16-06-23 發表
41網借左黃大仙網呢間20多個位, 去得41網抽,抽左呢間都放棄吧!
對,所以唔多人會揀

回覆:請問浸信會天虹小學BAND幾呀?我見VIU TV 介紹都幾好

呢間冇乜人會選架

佢地教學方向唔係對住香港既考試,出黎成績唔夠好係正常,但就如電視報導,佢地學生學到既野係其他學校學唔到,想要乜就家長自己去思考

當然,呢d節目點會畀你見到唔好既野,但當係開下眼界多個途徑了解,都係一件好事
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.
‹ 上一主題|下一主題